arlandagolf_pan_aug
SigtunaHem uppför Kulturtorget i centrala MärstaFoto: Pressbild

Lång kötid för seniorboende i kommunen

Kötiden för seniorer att få seniorbostad via SigtunaHem är drygt 10 år enligt Hem & Hyra.

Tidningen Hem & Hyra har kartlagt kötiderna för seniorer att få seniorbostad. Kötiderna varierar i länet, vissa kan lösa det på 6-12 månader medan i andra kommuner kan kötid vara kring 10 år. Bland kommunerna med längst kötid är SigtunaHem med kötid drygt 10 år. I grannkommunen Väsby är kötiden i snitt 6-10 år.

Seniorbostäder är vanliga bostäder men anpassade för äldre. Det kan finnas viss service kopplad till lägenheterna eller gemensamhetsytor. Många seniorbostäder kan även finnas i bostadsrättsform, som BRF Trollberget i Sigtuna.

Problemet som Hem & Hyra lyfter fram är att det finns för få hyresrätter anpassade för seniorer. SigtunaHem håller dock på att uppföra seniorbostäder i Kulturtorget i Märsta. Hyresläget för en seniorbostad via SigtunaHem är enligt Hem & Hyra mellan 6000-12 297 kronor/månaden.

sommar_centrum
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
defacto_helsida
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys