centrum_host
SigtunaHem uppför Kulturtorget i centrala MärstaFoto: Pressbild

Lång kötid för seniorboende i kommunen

Kötiden för seniorer att få seniorbostad via SigtunaHem är drygt 10 år enligt Hem & Hyra.

Tidningen Hem & Hyra har kartlagt kötiderna för seniorer att få seniorbostad. Kötiderna varierar i länet, vissa kan lösa det på 6-12 månader medan i andra kommuner kan kötid vara kring 10 år. Bland kommunerna med längst kötid är SigtunaHem med kötid drygt 10 år. I grannkommunen Väsby är kötiden i snitt 6-10 år.

Seniorbostäder är vanliga bostäder men anpassade för äldre. Det kan finnas viss service kopplad till lägenheterna eller gemensamhetsytor. Många seniorbostäder kan även finnas i bostadsrättsform, som BRF Trollberget i Sigtuna.

Problemet som Hem & Hyra lyfter fram är att det finns för få hyresrätter anpassade för seniorer. SigtunaHem håller dock på att uppföra seniorbostäder i Kulturtorget i Märsta. Hyresläget för en seniorbostad via SigtunaHem är enligt Hem & Hyra mellan 6000-12 297 kronor/månaden.

ica_oktober
fme_oktober
defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
centrum_host_helsida
greeknighthelsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

greeknight_outsider
nrh
colorama_april2
connys