centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Länets populäraste centrum finns i Täby

Täby Centrum har utsetts till stockholmarnas favoritcentrum för andra året i rad.

centrum_artikel

Centrumbesökare från hela länet har tyckt till om olika centrum och handelsplatser under 2019. Nu har resultatet sammanställts och det populäraste centrumet anses vara Täby Centrum som vinner för andra året i rad. Sedan Mall of Scandinavia invigdes 2015 har dessa två gallerior delat på förstaplatserna.

Märsta Centrum kommer inte med på någon topp 3-placering i de olika kategorier som finns, bland annat i kommun/regioncentrum där Täby är etta före Mall of Scandinavia och Nacka Forum. Av handelsplatserna är Sickla populärast följt av Bromma och Stockholm Quality Outlet. Flest besökare har Åhlens före Gallerian och NK.

Undersökningen genomförs av Evimetrix som frågat drygt 1600 stockholmare om 49 centrumanläggningar.

centrum_helsida2020
connys_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

sportlov_sigtuna

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
speedy_helsida
defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

2020_helsida
teatergrillen_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
connys
nrh
teatergrillen_outsider