moderaterna_tack
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Landstingsleveranser uteblir

Sigtunabon Siv Andersen, 85, fruktar för livet sedan Stockholms läns landsting inte kan leverera sjukhusmaterial till sjuka i länet rapporterar Expressen.

130 000 personer kan vara drabbade av att landstinget inte kan leverera sjukhusmaterial till sjuka i länet. Bland annat sigtunabon Siv Andersen från Sigtuna enligt Expressen.

Siv kontrollerar blodsockernivå med blodsockerstickor som kommer med sjukhustransporten. Men nu har de helt plötsligt slutat komma sen två veckor tillbaka:
– Symtomen för lågt och för högt blodsocker är samma. Det är svårt att veta hur man ligger till. Man kan dö eller hamna i koma om man har det ena eller det andra, säger Siv till Expressen.

Siv vågar på grund av ovissheten att plötsligt hamna i koma inte lämna lägenheten:
– Jag tycker att det är förfärligt att de inte kan leverera stickorna. Ibland måste man åka ner på stan och handla, men jag vågar inte riskera det – man vill inte trilla ihop på bussen, fortsätter Siv.

Landstinget ska heller inte ha informerat om varför leveransen inte längre kommer. De har bara berättat i tv.
– Jag vet inte hur länge till jag klarar mig. Det går så fort att hamna i koma. När det är på väg att hända på grund av blodsockret, går faktiskt inte göra någonting åt.

Anledningen till stoppet är att landstinget sedan 1:a juni inte längre har ett avtal med en underleverantör, det är personer drabbade av bland annat diabetes och urin- och liftvägssjukdomar som inte fått sina livsviktiga leveranser. Stefan Källström-Jansson, chefsläkare vid Stockholms läns landsting, tycker att situationen är oacceptabel. Landstinget och ett externt logistikföretag sköter nu leveranserna:
– Vi har jobbat stenhårt sedan en tid tillbaka med detta. Företaget behöver få upp sin leveranskapacitet, uppger Källström-Jansson.

defacto_host2018
happy_homes_juli
defacto_banner_sep
hostfest_centrum
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

objekt3
Norra Redovisningshuset
objekt4
nfc_vinter
objekt2
komvuxq3_4
sbrf_sep
skanela_matcher18-19
outsider
sportfiske_banner
connys
sigtunavatten_standard