fastpartner_sommar2
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Landstingsleveranser uteblir

Sigtunabon Siv Andersen, 85, fruktar för livet sedan Stockholms läns landsting inte kan leverera sjukhusmaterial till sjuka i länet rapporterar Expressen.

130 000 personer kan vara drabbade av att landstinget inte kan leverera sjukhusmaterial till sjuka i länet. Bland annat sigtunabon Siv Andersen från Sigtuna enligt Expressen.

Siv kontrollerar blodsockernivå med blodsockerstickor som kommer med sjukhustransporten. Men nu har de helt plötsligt slutat komma sen två veckor tillbaka:
– Symtomen för lågt och för högt blodsocker är samma. Det är svårt att veta hur man ligger till. Man kan dö eller hamna i koma om man har det ena eller det andra, säger Siv till Expressen.

Siv vågar på grund av ovissheten att plötsligt hamna i koma inte lämna lägenheten:
– Jag tycker att det är förfärligt att de inte kan leverera stickorna. Ibland måste man åka ner på stan och handla, men jag vågar inte riskera det – man vill inte trilla ihop på bussen, fortsätter Siv.

Landstinget ska heller inte ha informerat om varför leveransen inte längre kommer. De har bara berättat i tv.
– Jag vet inte hur länge till jag klarar mig. Det går så fort att hamna i koma. När det är på väg att hända på grund av blodsockret, går faktiskt inte göra någonting åt.

Anledningen till stoppet är att landstinget sedan 1:a juni inte längre har ett avtal med en underleverantör, det är personer drabbade av bland annat diabetes och urin- och liftvägssjukdomar som inte fått sina livsviktiga leveranser. Stefan Källström-Jansson, chefsläkare vid Stockholms läns landsting, tycker att situationen är oacceptabel. Landstinget och ett externt logistikföretag sköter nu leveranserna:
– Vi har jobbat stenhårt sedan en tid tillbaka med detta. Företaget behöver få upp sin leveranskapacitet, uppger Källström-Jansson.

steningeslottsommar
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

sportfiskebanner2
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

socialutmarkelse
happy_homes_juli
sap_valet2018

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

veterankraft_standard
outsider_defacto
objekt2
connys
objekt4
yearlingsales
val2018
forskontor
outsider_moderat
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
sap_outsider
objekt3
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset