defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Landstingsleveranser uteblir

Sigtunabon Siv Andersen, 85, fruktar för livet sedan Stockholms läns landsting inte kan leverera sjukhusmaterial till sjuka i länet rapporterar Expressen.

130 000 personer kan vara drabbade av att landstinget inte kan leverera sjukhusmaterial till sjuka i länet. Bland annat sigtunabon Siv Andersen från Sigtuna enligt Expressen.

Siv kontrollerar blodsockernivå med blodsockerstickor som kommer med sjukhustransporten. Men nu har de helt plötsligt slutat komma sen två veckor tillbaka:
– Symtomen för lågt och för högt blodsocker är samma. Det är svårt att veta hur man ligger till. Man kan dö eller hamna i koma om man har det ena eller det andra, säger Siv till Expressen.

Siv vågar på grund av ovissheten att plötsligt hamna i koma inte lämna lägenheten:
– Jag tycker att det är förfärligt att de inte kan leverera stickorna. Ibland måste man åka ner på stan och handla, men jag vågar inte riskera det – man vill inte trilla ihop på bussen, fortsätter Siv.

Landstinget ska heller inte ha informerat om varför leveransen inte längre kommer. De har bara berättat i tv.
– Jag vet inte hur länge till jag klarar mig. Det går så fort att hamna i koma. När det är på väg att hända på grund av blodsockret, går faktiskt inte göra någonting åt.

Anledningen till stoppet är att landstinget sedan 1:a juni inte längre har ett avtal med en underleverantör, det är personer drabbade av bland annat diabetes och urin- och liftvägssjukdomar som inte fått sina livsviktiga leveranser. Stefan Källström-Jansson, chefsläkare vid Stockholms läns landsting, tycker att situationen är oacceptabel. Landstinget och ett externt logistikföretag sköter nu leveranserna:
– Vi har jobbat stenhårt sedan en tid tillbaka med detta. Företaget behöver få upp sin leveranskapacitet, uppger Källström-Jansson.

sangensemble
korpen_jan-feb
EXTRA

Uppdaterad Väktare slagen och rånad i Valsta

Blåljus Polis och polishelikopter är i Valsta med anledning av ett större bråk: - Det var ordningsvakt som larmade om bråk mellan ungdomar utanför centrum, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Polis drog vapen i centrala Märsta

Blåljus Polis försökte stoppa en bil i centrala Märsta som istället gasade på, när de sedan fick stopp på den så sprang två personer iväg: - Poliserna riktade vapen mot bilen, säger ett vittne till märsta.nu

sportlov2019
EXTRA

Skola slog larm till socialen: De vägrade ta upp anmälan

Nyheter märsta.nu kan avslöja att personal på den skola där den mördade eleven gick slog larm till Socialtjänsten om att få göra en orosanmälan men blev nekade: - Vi kan inte kommentera detta alls, säger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig på Sigtuna kommun.

EXTRA

Våldtäkt på hotell utreds

Nyheter Polisen uppger att en våldtäkt inträffat i norra Stockholm och enligt Aftonbladet rör det sig om ett hotell i närheten av Arlanda.

sigtunavatten_standard
tonårsmordet

Tonåring häktas för mordet

Nyheter Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig i Valsta under onsdagen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

banner_trerosor
ridskola_2019_helsida
EXTRA

Tonåring misstänks ha mördat jämnårig

Nyheter En pojke i 16-årsåldern misstänks ha mördat en jämnårig i Valsta.

defacto_helsida

Skolan förberedd på att hantera mordet

Notiser Tonåringen som hittades mördad under onsdagskvällen gick på en av kommunens skolor: - Vid en sådan här tragisk händelse blir det givetvis mycket frågor och känslor i omlopp som behöver tas om hand på bästa vis, säger kommunens pressansvarige Anna Jernberg Carlsson

EXTRA

Åklagaren: En person anhållen på sannolika skäl

Blåljus Kammaråklagare Robert Wahlqvist bekräftar i ett pressmeddelande att en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet på tonåringen i elljusspåret i Valsta: - Jag kan bekräfta att det påträffats en avliden person i Märsta i går kväll och att det på grund av omständigheter, som jag i nuläget inte kan gå närmare in på, har inletts en förundersökning om misstänkt mord.

happyhomes_2019
EXTRA

En anhållen för mordet i Valsta

Nyheter En person har anhållits av åklagare misstänkt för mordet i Valsta: - Jag kan inte säga mer än så, säger Per Fahlström vid Polisens mediecenter.

connys
EXTRA

Dödsfall utreds som mord: ”Ska finnas gärningsman”

Blåljus Omständigheterna kring den döde pojken som hittades död i Valsta under onsdagen är mycket oklara: - Det som står på hemsidan är det vi går ut med, det råder kraftig sekretess i det ärendet, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid Polisen i Stockholm till Aftonbladet.

Extra

Död person hittad i Märsta

Blåljus Polis har startat en mordutredning efter att en kropp hittats utomhus i en skog under onsdagskvällen.

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
nrh