center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Landstingsleveranser uteblir

Sigtunabon Siv Andersen, 85, fruktar för livet sedan Stockholms läns landsting inte kan leverera sjukhusmaterial till sjuka i länet rapporterar Expressen.

centrum_artikel

130 000 personer kan vara drabbade av att landstinget inte kan leverera sjukhusmaterial till sjuka i länet. Bland annat sigtunabon Siv Andersen från Sigtuna enligt Expressen.

Siv kontrollerar blodsockernivå med blodsockerstickor som kommer med sjukhustransporten. Men nu har de helt plötsligt slutat komma sen två veckor tillbaka:
– Symtomen för lågt och för högt blodsocker är samma. Det är svårt att veta hur man ligger till. Man kan dö eller hamna i koma om man har det ena eller det andra, säger Siv till Expressen.

Siv vågar på grund av ovissheten att plötsligt hamna i koma inte lämna lägenheten:
– Jag tycker att det är förfärligt att de inte kan leverera stickorna. Ibland måste man åka ner på stan och handla, men jag vågar inte riskera det – man vill inte trilla ihop på bussen, fortsätter Siv.

Landstinget ska heller inte ha informerat om varför leveransen inte längre kommer. De har bara berättat i tv.
– Jag vet inte hur länge till jag klarar mig. Det går så fort att hamna i koma. När det är på väg att hända på grund av blodsockret, går faktiskt inte göra någonting åt.

Anledningen till stoppet är att landstinget sedan 1:a juni inte längre har ett avtal med en underleverantör, det är personer drabbade av bland annat diabetes och urin- och liftvägssjukdomar som inte fått sina livsviktiga leveranser. Stefan Källström-Jansson, chefsläkare vid Stockholms läns landsting, tycker att situationen är oacceptabel. Landstinget och ett externt logistikföretag sköter nu leveranserna:
– Vi har jobbat stenhårt sedan en tid tillbaka med detta. Företaget behöver få upp sin leveranskapacitet, uppger Källström-Jansson.

connys_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

flygskola_helsida
julmarknad_helsida
oppethus_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
dack-helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
julmarknad_outsider
centrum_sommar_out
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
mp-outsider
dack-outsider