marsta_centrum_blackweekend
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Landstingsleveranser uteblir

Sigtunabon Siv Andersen, 85, fruktar för livet sedan Stockholms läns landsting inte kan leverera sjukhusmaterial till sjuka i länet rapporterar Expressen.

oppethus_agy

130 000 personer kan vara drabbade av att landstinget inte kan leverera sjukhusmaterial till sjuka i länet. Bland annat sigtunabon Siv Andersen från Sigtuna enligt Expressen.

Siv kontrollerar blodsockernivå med blodsockerstickor som kommer med sjukhustransporten. Men nu har de helt plötsligt slutat komma sen två veckor tillbaka:
– Symtomen för lågt och för högt blodsocker är samma. Det är svårt att veta hur man ligger till. Man kan dö eller hamna i koma om man har det ena eller det andra, säger Siv till Expressen.

Siv vågar på grund av ovissheten att plötsligt hamna i koma inte lämna lägenheten:
– Jag tycker att det är förfärligt att de inte kan leverera stickorna. Ibland måste man åka ner på stan och handla, men jag vågar inte riskera det – man vill inte trilla ihop på bussen, fortsätter Siv.

Landstinget ska heller inte ha informerat om varför leveransen inte längre kommer. De har bara berättat i tv.
– Jag vet inte hur länge till jag klarar mig. Det går så fort att hamna i koma. När det är på väg att hända på grund av blodsockret, går faktiskt inte göra någonting åt.

Anledningen till stoppet är att landstinget sedan 1:a juni inte längre har ett avtal med en underleverantör, det är personer drabbade av bland annat diabetes och urin- och liftvägssjukdomar som inte fått sina livsviktiga leveranser. Stefan Källström-Jansson, chefsläkare vid Stockholms läns landsting, tycker att situationen är oacceptabel. Landstinget och ett externt logistikföretag sköter nu leveranserna:
– Vi har jobbat stenhårt sedan en tid tillbaka med detta. Företaget behöver få upp sin leveranskapacitet, uppger Källström-Jansson.

budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

defacto_host2018
sportfiskebanner2
EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

oppethus_agy
happy_homes_juli

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

colorama_vinter
komvuxq3_4
objekt3
sportfiske_banner
objekt2
nrh_sigtuna
skridskoskola
connys
outsider
objekt4
sbrf_sep