centrum_panorama2020
Gustav Hemming (C)Foto: Montage/Centerpartiet i Stockholms läns landsting

Landstinget ger stöd till fler internationella linjer

Landstinget beslutade på torsdagen att ge samarbetsprojektet Connect Sweden 1,4 miljoner kronor i syfte att locka minst fem internationella direktlinjer från Arlanda.

centrum_artikel

Connect Sweden är ett samarbetsprojekt som består intressenter för att få till fler flyglinjer till Arlanda. Nu har Stockholms läns landsting beslutat att ge nätverket 1,4 miljoner kronor under tre år för att få till fem nya linjer, främst till Asien, Nordamerika och Europa.
– Till skillnad från Miljöpartiet ser vi i Centerpartiet och Alliansen vikten av flyget, Stockholm är en liten ekonomi i ett perifert läge av världen. Att få fler avgångar till och från Stockholm är en viktig tillväxtfråga och det är bra att landstinget, som regionplanerare, satsar på att öka tillgängligheten till Arlanda,säger Gustav Hemming (C), miljö- och regionplaneringslandstingsråd.

Gustav Hemming (C) tycker att man ska miljöanpassa flyget med metoder som inte skadar Stockholms internationella tillgänglighet.
– Undersökningar visar att Arlanda kommer efter Köpenhamns, Helsingfors och Oslos flygplatser i flera olika mätningar. Ambitionen måste vara att Arlanda ska vara den mest attraktiva och viktigaste flyghubben i Norden, ett Skandinaviens Heathrow, fortsätter Hemming (C).

speedy_helsida
happy_homes_mars
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
aretslarling
2020_helsida
nrh
teatergrillen_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider