defacto_pan2020
Bruno LandstedtFoto: Privat

Landstedt lämnar fullmäktige efter 18 år

Socialdemokratiske veteranen Bruno Landstedt kliver av fullmäktige efter 18 år: - Det är med ålderns rätt, jag är faktiskt 83 år gammal. Det är dags att släppa fram de yngre, säger Landstedt.

centrum_artikel

Efter en tid i USA och Stockholm flyttade Bruno till Sigtuna kommun 1991. I Stockholms kommun hade han varit ledamot i både landstinget och kommunen. 1991 flyttade han till Sigtuna och hade egentligen tänkt att sluta med politiken innan intresset vaknade till liv igen. 2002 påbörjade han sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige och senare blev han vice ordförande. Hans viktigaste fråga har varit äldrefrågor både lokalt och i landet, särskilt nu under pandemin.
– Nu går det upp för regering, regionerna och kommunerna hur illa det har varit för äldre i vårt land, nu kommer facit, säger Bruno.

Bruno Landstedt tjänstgjorde för Socialdemokraterna sista gången under onsdagens fullmäktige.

Inom socialdemokratin påbörjade Bruno sin resa redan 1959 då han gick med i SSU. Han är utbildad socionom och studerade även på universitetet i Minnesota på 60 talet där han även praktiserade. Han tilldelades utmärkelse som hedersmedborgare efter sitt arbete på socialförvaltningen i Minneapolis. Han var verksamhetschef för Neuroförbundet och har rest runt i hela världen för att arbeta med frågor som rör neuros, han har i samband med sina resor träffat diplomaten Shirley Temple och Påven.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

meko_helsida
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

defacto_helsida
centrum_helsida2020

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

ridskola2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider