banner_moderaterna
Foto: MMS-Bild

Landshövdingen uppmanar att respektera eldningsförbudet

Rapporterna om att eldningsförbudet trotsas i kommunen fortsätter komma in, likadant är det i andra delar av länet och nu uppmanar landshövdingen allmänheten att respektera förbudet.

banner_moderaterna_artikel

”Respektera eldningsförbudet” uppmanar landshövdingen Sven-Erik Östberg:
– Värmen och torkan medför stora påfrestningar på samhället, till
exempel skogs- och markbränder samt mycket låga grundvattennivåer. I flera delar av vårt land pågår stora insatser där räddningspersonal, frivilliga och tjänstemän vid olika myndigheter jobbar dygnet runt med storartade insatser för att rädda liv och egendom, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

märsta.nu rapporterade i slutet av förra veckan om att eldningsförbudet trotsas, nya rapporter har kommit in hela veckan om grillning på allmän plats i både Valsta och centrala Märsta.
– Eldningsförbud är utfärdat och jag vill understryka allvaret i detta. Alltför många bränder orsakas av ovarsamhet. En glödande fimp, en dåligt släckt engångsgrill eller eldplats kan orsaka förödande skada på liv och egendom. Respektera eldningsförbudet och iaktta största försiktighet. Det är allas vårt ansvar att inte förorsaka bränder av oaktsamhet och okunskap, säger Sven-Erik Österberg.

Stockholms län har varit förskonade från större bränder än så länge men räddningstjänsterna bistår med resurser till insatserna i Dalarna, Jämtland och Gävleborg.
– Samverkan mellan olika aktörer i länet sker löpande och jag får dagliga rapporter om nuläget och utveckling. Länsstyrelsen tillsammans med räddningstjänsterna och övriga aktörer i länet identifierar nu resurser för att skapa beredskap för en situation där insatser från frivilliga och andra aktörer kan komma att öka i betydelse, säger Sven-Erik Österberg.

sap_valet2018
happy_homes_juli
steningeslottsommar
theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
valet2018

(S)-veteranen: Skandalöst beteende av Lundqvist

Politik Lars-Erik Kalles, socialdemokratisk veteran från både Sigtuna och Stockholm är mycket kritisk till både David Lundqvists agerande på nätet och att ingen inom partiet stoppar honom: - Hans agerande är så långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska uppträda som man kan komma, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
forskontor
sd_val2018
sfs_outsider