defacto_pan2020
Foto: Länsstyrelsen/Sara Burman

Landshövdingen: Sigtuna hårt drabbat

I samband med en pressträff på torsdagen konstaterade landshövdingen Sven-Erik Österberg att Sigtuna kommun är särskilt hårt drabbat av coronakrisen.

centrum_artikel

Coronakrisen har slagit till hårt mot samtliga av länets kommuner, men i samband med en pressträff som landshövding Sven-Erik Österberg medverkade på kunde han konstatera att Sigtuna som är beroende av Arlanda är hårt drabbat:
– Det är viktig att vi känner en känsla för vilket elände som drabbar företagare, sa Österberg.

Österberg pekade på att måna anställda som arbetar på Arlanda i stort sett permitterats då trafiken minskat med 98 procent. Utöver det är mycket av näringslivet i kommunen kopplat till Arlanda, kring besöksnäring, hotell och restauranger:
– Företagare som jobbat upp en verksamhet på 5-10 år ser allt raseras på några veckor. Vi har även anställda som förlorar jobb och löner. Än är det heller inte över, men vi kommer ha situationen under lupp, fortsatte Österberg.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

connys_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
dackskiftarna_outsider