defacto_pan2020
Landshövdingen Sven-Erik Östberg och hans delegation träffade kommunledningen och ledande kommunala tjänstemänFoto: Pressbild

Landshövdingen besökte kommunhuset

Förra veckan besökte landshövdingen Sven-Erik Östberg Sigtuna kommun och en viktig diskussionsfråga var infrastrukturen i och kring kommunen.

centrum_artikel

Sven-Erik Östberg besökte kommunhuset och träffade både den politiska ledningen samt ledande tjänstemän. Sigtuna kommun fick möjlighet att utrycka vilka utmaningar man står inför och vilka satsningar som behövs. Främst hamnade fokus på infrastrukturen med E4:an, tåg och flyget:
– För oss kändes det viktigt att trycka på vikten av att Sigtuna, som snabbt växande kommun, får de helt nödvändiga investeringarna som krävs för att förbättra bristerna i transportinfrastrukturen, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Enligt biträdande kommundirektör Christer Wikström var dialogen positiv, särskilt gällande frågor kopplade till Arlanda:
– Vi är ju värdkommun för flygplatsen och det ger oss både särskilda utmaningar och möjligheter. Arlanda flygplats är viktig för hela regionen och landet i stort. Jag upplevde att landshövdingen har stor förståelse för detta och att han ser mycket positivt på den utveckling som sker här.

Kommunen lyfte fram att man vill se en ökad kapacitet på väg 263, breddning av E4:an mellan Arlanda-Väsby, upprustning av Märsta station och förstärkningar i kollektivtrafiken med ökat turtäthet både för pendeltåg och bussar.
– Det var ett mycket bra och viktigt möte där jag uppfattar att landshövdingen såväl förstod våra behov som såg positivt på att verka för att förverkliga genomförandet av dessa. Denna direktkanal till Länsstyrelsen på absolut högsta nivå värdesätter vi högt och vi hoppas att den ska medföra en fortsatt god dialog, konstaterar Olov Holst (M).

defacto_helsida
studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
studenten2020_helsida
connys_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

kcbygg_helsida
marina_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

speedy_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
sommarlov_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider