defacto_pan
Landshövdingen Sven-Erik Östberg och hans delegation träffade kommunledningen och ledande kommunala tjänstemänFoto: Pressbild

Landshövdingen besökte kommunhuset

Förra veckan besökte landshövdingen Sven-Erik Östberg Sigtuna kommun och en viktig diskussionsfråga var infrastrukturen i och kring kommunen.

marstakalaset_artikel

Sven-Erik Östberg besökte kommunhuset och träffade både den politiska ledningen samt ledande tjänstemän. Sigtuna kommun fick möjlighet att utrycka vilka utmaningar man står inför och vilka satsningar som behövs. Främst hamnade fokus på infrastrukturen med E4:an, tåg och flyget:
– För oss kändes det viktigt att trycka på vikten av att Sigtuna, som snabbt växande kommun, får de helt nödvändiga investeringarna som krävs för att förbättra bristerna i transportinfrastrukturen, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Enligt biträdande kommundirektör Christer Wikström var dialogen positiv, särskilt gällande frågor kopplade till Arlanda:
– Vi är ju värdkommun för flygplatsen och det ger oss både särskilda utmaningar och möjligheter. Arlanda flygplats är viktig för hela regionen och landet i stort. Jag upplevde att landshövdingen har stor förståelse för detta och att han ser mycket positivt på den utveckling som sker här.

Kommunen lyfte fram att man vill se en ökad kapacitet på väg 263, breddning av E4:an mellan Arlanda-Väsby, upprustning av Märsta station och förstärkningar i kollektivtrafiken med ökat turtäthet både för pendeltåg och bussar.
– Det var ett mycket bra och viktigt möte där jag uppfattar att landshövdingen såväl förstod våra behov som såg positivt på att verka för att förverkliga genomförandet av dessa. Denna direktkanal till Länsstyrelsen på absolut högsta nivå värdesätter vi högt och vi hoppas att den ska medföra en fortsatt god dialog, konstaterar Olov Holst (M).

sommar_centrum
colorama_april2
kontor_thaifong
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
sommar
defacto_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

sportfiske_sommar
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
colorama_april
defacto_outsider