moderaterna_panorama
Sven-Erik Österberg, Birgitta Pettersson och Olov HolstFoto: Sigtuna kommun

Landshövdingen besökte kommunhuset

Landshövding Sven-Erik Österberg besökte kommunhuset under onsdagen där han träffade kommundirektör Birgitta Pettersson och kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Holst och Pettersson hade bjudit in till mötet för att informera landshövdingen om att det finns behov av viktiga infrastruktursatsningar i kommunen:
– Landshövdingen är väl insatt i frågorna sedan tidigare men fick en ännu tydligare bild efter vårt möte. Han erbjöd sig att verka för att vi ska få diskutera detta med Infrastrukturdepartementet. Jag har under lång tid haft personlig kontakt med Sven-Erik Österberg och han har visat såväl engagemang som förståelse i den här viktiga frågan och alltid agerat pragmatiskt, uppger Olov Holst i ett uttalande.

För Sigtuna kommuns del handlar det om satsningar på breddad E4, ut- och ombyggnad av Märsta station samt utveckling av Måby Trafikplats med på och avfarter från E4. Medel för dessa projekt fanns inte  med i Trafikverkets infrastrukturplan enligt Sigtuna kommun.
– Vår kommun är ingen dussinkommun. Sigtuna är värdkommun för Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket gör att de här frågorna inte bara är viktiga för oss lokalt utan de har en påverkan även regional och nationellt, det är av riksintresse. Eftersom ingen kan vår kommun bättre än vi själva vad gäller lägesbild, förutsättningar, utmaningar och så vidare, har vi ett ansvar att företräda de här frågorna, säger Birgitta Pettersson, kommundirektör.

defacto_helsida
marinan_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

connys_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
mp_outsider2022
swedol_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
nrh