defacto_pan
Chris Heister invigde det sladdlösa huset på WenngarnFoto: Pressbild/Länsstyrelsen

Landshövding invigde sladdlösa-huset på Wenngarn

Wenngarns sladdlösa hus invigdes på måndagen och medverkade gjorde bland annat landshövdingen Chris Heister: - Det är extra roligt att få inviga ett projekt som är ett gott exempel på vad envetet arbete med tekniska innovationer kan resultera i. Projektet går hand i hand med hur vi bör rusta inför framtiden, om vi ska leva hållbart och fossilfritt, säger Chris Heister, i ett pressmeddelande.

marstakalaset_artikel

På Wenngarn hölls under måndagen Soldagar med föredrag diskussioner och invigning av det sladdlösa huset. Flera lokalpolitiker medverkade, bland annat Pierre Cengiz-Edstrand (MP) och Dan Rosenholm (L). Chris Heister fick äran att inviga huset som ska vara en del av hotellverksamheten och hyras ut inom konceptet. Flera företag ligger bakom etableringen av huset, bland annat Sysofos som äger området Wenngarns slott.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida
happyhomes_2019
sommar
colorama_april2
kontor_thaifong

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

colorama_april
nrh
sportfiske_sommar
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider