moderaterna_sep2020
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Landningsbanorna smälter

Arlanda har problem med att asfalten på landningsbanorna smälter.

centrum_artikel

Dagens Nyheter rapporterar om att asfalten på Arlandas landningsbanor smälter. De kyls därför ner med kallvatten för att förhindra förseningar enligt tidningen:
– Vi har utmaningar med värmen just nu, asfalten blir överhettad, blöder och svettas, säger Ulrika Fager, kommunikationschef på Swedavia.

I måndags var det värmerekord med 33,5 grader på Arlanda. När asfalten på landningsbanorna blir varm så börjar den blödas och svettas så att den måste kylas ner. På tisdagen sprutades kallvatten på för att säkra banan för trafik, samtidigt var det ett åskoväder på kontinenten som orsakade förseningar till Arlanda och man hade dessutom personalbrist.

Under onsdagen upptäcktes blödande asfalt vid visa uppställningsplatser för flygplanen och runt terminalerna som fick kylas. På onsdagen var det inga problem på landningsbanorna och ingen påverkan på trafiken. Man har dock extra beredskap och man uppmanar personal att följa de platser där man haft problem för att snabbt åtgärda om det behövs.

2020_helsida
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

happyhomes_sommar2020
landsbygdsdag
boisigtuna
helsida
meko_helsida
corner_helsida
fixa_laddplats_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
personal_sandstrom_helsida
defacto_helsida
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
corner_outsider
laddplats_out
budget_outsider
outsider
personal_outsider
skanela_event_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider