center_pan21
Foto: Transportstyrelsen

Landningarna på Arlanda fördubblade

Landningarna på Arlanda mer än fördubblades i april jämfört med för ett år sedan.

centrum_artikel

Flyget som störtdök i samband med att coronapandemin bröt ut för 14 månader sedan är på väg mot en återhämtning, om än en långsam sådan. märsta.nu har de senaste veckorna rapporterat om att allt fler startar igång med charter samt att flygbolag sätter in linjer till och från Arlanda.

Transportstyrelsens siffror för antalet landningar på Arlanda visar att det var 2123 landningar under april, mer än en fördubbling jämfört med förra året då det var 931 landningar i april. Under normala omständigheter är det hela 11 000 landningar på Arlanda. Under hela pandemin har det landat 37 700 plan på länets båda flygplatser, Arlanda och Bromma. Det är cirka 140 000 färre än ett normalår utan pandemin om trenden hade hållit i sig. Flygets klimatpåverkan ska ha minskat med drygt 80 procent.

mp_host_helsida

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

helsida_var2021
bostad_helsida

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

vaccin
dack-helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

centrum_helsida2020
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vaccin-outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
mp-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
bostad_outsider
swedol_outsider