panorama_centrum
Foto: Transportstyrelsen

Landningarna på Arlanda fördubblade

Landningarna på Arlanda mer än fördubblades i april jämfört med för ett år sedan.

Flyget som störtdök i samband med att coronapandemin bröt ut för 14 månader sedan är på väg mot en återhämtning, om än en långsam sådan. märsta.nu har de senaste veckorna rapporterat om att allt fler startar igång med charter samt att flygbolag sätter in linjer till och från Arlanda.

Transportstyrelsens siffror för antalet landningar på Arlanda visar att det var 2123 landningar under april, mer än en fördubbling jämfört med förra året då det var 931 landningar i april. Under normala omständigheter är det hela 11 000 landningar på Arlanda. Under hela pandemin har det landat 37 700 plan på länets båda flygplatser, Arlanda och Bromma. Det är cirka 140 000 färre än ett normalår utan pandemin om trenden hade hållit i sig. Flygets klimatpåverkan ska ha minskat med drygt 80 procent.

ewas_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

2020_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
connys_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
connys
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
marina_outsider