center_pan21
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Landningarna mer än dubblerade

Landningarna i maj mer än dubblerades på Arlanda men är fortfarande långt efter 2019 års siffror.

I maj 2020 landade 971 plan på Arlanda, att jämföra med innan pandemin då 11700 plan landade i maj 2019. Det är en igång på gång i flygtrafiken som märsta.nu rapporterat om tidigare. Nu uppgick landningarna i maj till 2259 plan enligt siffror som Newsworthy har sammanställt. Nedgången i flygandet har varat så länge att den nu ger en märkbar effekt på den totala utsläppen av växthusgaser. Flygets minskade klimatpåverkan uppgår till drygt 80 procent.

centrum_helsida2020
bostad_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

mp_host_helsida
connys_helsida
andersojag
eldsjal-helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

2020_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

andersojag_outsider
bostad_outsider
eldsjal-outsider
nrh
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider