moderaterna_panorama
Foto: Transportstyrelsen

Landningarna hälften av 2019-års nivå

Landningarna på Arlanda är nu snart uppe i hälften av 2019 års nivåer.

Under oktober landade nästan 5300 plan på Arlanda, det är nästan hälften av 2019-års nivå i oktober. Återhämtningen gällande antalet landningar går snabbt nu under hösten och kurvan pekar uppåt enligt Newsworthy som sammanställt siffror från Swedavia. Jämfört med förra året i oktober är det 2000 fler landningar.

Nedgången av flyget ger effekt på svenskarnas totala utsläpp av växthusgaser. Totalt beräknas att 184 000 plan inte landat på Arlanda och Bromma på grund av pandemin. Flygets klimatpåverkan har minskat med 80 procent i Stockholmsregionen enligt Newsworthy och Svensk Natur.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

2020_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
retro_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

connys_helsida
logistik_sigtuna_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

nationaldag_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
retro_outsider
nationaldag_out
nrh
outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
swedol_outsider