centrum_panorama2020
Så här kan det se ut i vattenlandetFoto: Illustration/VI Vinvest AB

Landets största vattenland ska byggas i Rosersberg

Obs! Det är inget försenat aprilskämt! Men företaget Vi Invest AB planerar Sveriges största vattenland i Rosersberg: - Det tänkta vattenlandet kommer att tillföra kommunen ett betydande besöksmål, vilket i förlängningen kommer innebära både arbetstillfällen och inkomster för kommunen, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett uttalande.

Hösten 2022 kan det nya vattenlandet som planeras i Rosersberg stå klart. Det är inget aprilskämt, försäkrar Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M). En detaljplan ska kunna vara på plats till nästa höst. Sen kan byggandet starta. Bakgrunden är att det saknas vattenland i Stockholms län och många från Uppsala- Stockholms län åker till vattenland i Örebro och Västerås.
– Det tänkta vattenlandet kommer att tillföra kommunen ett betydande besöksmål, vilket i förlängningen kommer innebära både arbetstillfällen och inkomster för kommunen. Dessutom stärker detta vårt varumärke ytterligare. Det är otroligt roligt att det hamnar i just vår kommun och kommunledningen ser mycket positivt på projektet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen väntas sätta igång planprocessen vid nästa sammanträde 9:e september. Vattenlandet ska ligga precis i närheten av Foodcoorten och Preem i Rosersbergs Trafikplats.

Blir även hotell med 200 rum
Vattenlandet blir en inomhusanläggning och kommer ha flera olika typer av vattenrutschbanor, vattenlek, bastu, massage och relax. Utöver vattenlandet planeras även för hotell med 200 rum, kontor, festvåning, gym och terass.
– Sigtuna kommun har redan gett Vi Invest ett positivt förhandsbesked för hotellet, som kommer att ligga inom ett redan detaljplanerat område. Vattenlandet däremot ligger inte inom den detaljplanen. Därför har vi tittat på förutsättningarna och undersökt projektets lämplighet. Bedömningen är att det vore positivt för kommunen att möjliggöra för vattenlandet och göra en detaljplan även för det, berättar Anders Thoor, planchef på Sigtuna kommun.

”Ambitiös tidsplan”
Vi Invest AB:s VD Martin Hosseini är glada över att Sigtuna kommun visat förtroende för projektet:
– Med det strategiska läget och konceptet är vi starkt övertygade om att vattenlandet kommer att gynna hela Storstockholm, som länge efterfrågat detta, liksom andra närliggande städer. Vi har upprättat en mycket ambitiös tidsplan och vår målsättning är att kunna inviga anläggningen redan under 2022. Det bygger dock på att planarbetet inte drar ut på tiden.

connys_helsida
centrum_helsida2020
festspec_host2020_helsida
boisigtuna
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

kcbygg_aug_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
kcbygg_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider