defacto_pan2020
Foto: Riksbanken

Landets näst största konkurs på Arlanda

Pilot Services Sweden AB med säte på Arlanda begärdes i konkurs i april vilket var landets näst största aktiebolagskonkurs.

centrum_artikel

Creditsafe har sammanställt de begärda konkurserna för april och konstaterar att 778 företag begärts i konkurs, vilket är den högsta siffran på över 20 år och en ökning för perioden med 38 procent. Över 3100 anställda är berörda av samtliga konkurser.
– Trots antalet krispaket riktade till svenska företag är det tufft att överleva när merparten eller alla intäkter försvinner över en natt. Väldigt många små- och medelstora bolag står fortsatt inför hot om konkurs och nedläggning och med insikten att det inte finns något slutdatum för Coronakrisen samtidigt som återhämtningen av ekonomin kommer att ta tid så kan förvänta oss väldigt dystra konkurssiffror även kommande månader, säger Henrik Jacobsson, VD på Creditsafe

För Sigtuna kommuns del rör det sig Pilot Services Sweden AB med 240 anställda och en omsättning på 448 miljoner kronor. Konkursen är landets näst största efter klädbutiken MQ som omsätter 1,3 miljarder och har 551 anställda som berörs.

studenten2020_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

happy_homes_mars
studeravidare_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

stottasigtuna_helsida
defacto_helsida
valvet_helsida
connys_helsida
speedy_outsider
marina_outsider
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider