moderaterna_sep2020
Foto: Riksbanken

Landets näst största konkurs på Arlanda

Pilot Services Sweden AB med säte på Arlanda begärdes i konkurs i april vilket var landets näst största aktiebolagskonkurs.

Creditsafe har sammanställt de begärda konkurserna för april och konstaterar att 778 företag begärts i konkurs, vilket är den högsta siffran på över 20 år och en ökning för perioden med 38 procent. Över 3100 anställda är berörda av samtliga konkurser.
– Trots antalet krispaket riktade till svenska företag är det tufft att överleva när merparten eller alla intäkter försvinner över en natt. Väldigt många små- och medelstora bolag står fortsatt inför hot om konkurs och nedläggning och med insikten att det inte finns något slutdatum för Coronakrisen samtidigt som återhämtningen av ekonomin kommer att ta tid så kan förvänta oss väldigt dystra konkurssiffror även kommande månader, säger Henrik Jacobsson, VD på Creditsafe

För Sigtuna kommuns del rör det sig Pilot Services Sweden AB med 240 anställda och en omsättning på 448 miljoner kronor. Konkursen är landets näst största efter klädbutiken MQ som omsätter 1,3 miljarder och har 551 anställda som berörs.

happyhomes_sommar2020

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

festspec_host2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
boisigtuna
2020_helsida
kcbygg_aug_helsida
centrum_helsida2020
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
nrh