defacto_pan2020
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Elin Olsson, distriktsordförande för (MP) StockholmsregionenFoto: Pressbild

Lämnade partiet-Edstrand utesluts ändå

Pierre Cengiz-Edstrand som i veckan avsade sig medlemskapet i Miljöpartiet utesluts samtidigt av sitt parti.

centrum_artikel

Trots att Pierre Cengiz-Edstrand valt att lämna (MP) och blir politisk vilde har partistyrelsen hanterat hans uteslutningsärende. På fredagen kom besked om att han utesluts. Enligt ett pressmeddelande från Miljöpartiet i Stockholmsregionen har Edstrand under våren 2016 agerat på ett sätt som äventyrat hela koalitionssamarbetet i Sigtuna.

Enligt (MP) i Stockholm har han inte haft medlemsmötet bakom sig och han har ifrågasatts. (MP) Stockholm ska också ha försökt få till ett medlemsbeslut rörande samarbetet men det har motarbetats av Edstrand enligt pressmeddelandet. Frågan om uteslutning lyftes upp av (MP) i Stockholm och partistyrelsen har nu fattat beslut i ärendet och går på samma linje som (MP) Stockholm.
– Nu blickar vi framåt. Vi i MP Stockholmsregionen kommer att göra vårt yttersta för att i dialog med lokalavdelningen stötta dem i deras viktiga arbete, säger MP Stockholmsregionens distriktsordförande Elin Olsson.

Pierre Cengiz-Edstrand riktade i veckan skarp kritik mot (MP) i Stockholm och anklagade dem för toppstyrning, han har enligt egen utsago haft både beslut från medlemmar och styrelse att bryta med (S) och (L) eftersom det saknades ett samarbetsavtal mellan partierna.

agy_flyg_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
agy_oppethus-helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
januari_helsida
meko_helsida
prima_helsida
swedol_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider_jan
nrh
agy_flyg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
agy-outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
prima_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider