moderater_pan_sommar
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Elin Olsson, distriktsordförande för (MP) StockholmsregionenFoto: Pressbild

Lämnade partiet-Edstrand utesluts ändå

Pierre Cengiz-Edstrand som i veckan avsade sig medlemskapet i Miljöpartiet utesluts samtidigt av sitt parti.

centrum_artikel

Trots att Pierre Cengiz-Edstrand valt att lämna (MP) och blir politisk vilde har partistyrelsen hanterat hans uteslutningsärende. På fredagen kom besked om att han utesluts. Enligt ett pressmeddelande från Miljöpartiet i Stockholmsregionen har Edstrand under våren 2016 agerat på ett sätt som äventyrat hela koalitionssamarbetet i Sigtuna.

Enligt (MP) i Stockholm har han inte haft medlemsmötet bakom sig och han har ifrågasatts. (MP) Stockholm ska också ha försökt få till ett medlemsbeslut rörande samarbetet men det har motarbetats av Edstrand enligt pressmeddelandet. Frågan om uteslutning lyftes upp av (MP) i Stockholm och partistyrelsen har nu fattat beslut i ärendet och går på samma linje som (MP) Stockholm.
– Nu blickar vi framåt. Vi i MP Stockholmsregionen kommer att göra vårt yttersta för att i dialog med lokalavdelningen stötta dem i deras viktiga arbete, säger MP Stockholmsregionens distriktsordförande Elin Olsson.

Pierre Cengiz-Edstrand riktade i veckan skarp kritik mot (MP) i Stockholm och anklagade dem för toppstyrning, han har enligt egen utsago haft både beslut från medlemmar och styrelse att bryta med (S) och (L) eftersom det saknades ett samarbetsavtal mellan partierna.

dack-helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

2020_helsida
helsida_var2021
defacto_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
connys
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh