panorama
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Elin Olsson, distriktsordförande för (MP) StockholmsregionenFoto: Pressbild

Lämnade partiet-Edstrand utesluts ändå

Pierre Cengiz-Edstrand som i veckan avsade sig medlemskapet i Miljöpartiet utesluts samtidigt av sitt parti.

Trots att Pierre Cengiz-Edstrand valt att lämna (MP) och blir politisk vilde har partistyrelsen hanterat hans uteslutningsärende. På fredagen kom besked om att han utesluts. Enligt ett pressmeddelande från Miljöpartiet i Stockholmsregionen har Edstrand under våren 2016 agerat på ett sätt som äventyrat hela koalitionssamarbetet i Sigtuna.

Enligt (MP) i Stockholm har han inte haft medlemsmötet bakom sig och han har ifrågasatts. (MP) Stockholm ska också ha försökt få till ett medlemsbeslut rörande samarbetet men det har motarbetats av Edstrand enligt pressmeddelandet. Frågan om uteslutning lyftes upp av (MP) i Stockholm och partistyrelsen har nu fattat beslut i ärendet och går på samma linje som (MP) Stockholm.
– Nu blickar vi framåt. Vi i MP Stockholmsregionen kommer att göra vårt yttersta för att i dialog med lokalavdelningen stötta dem i deras viktiga arbete, säger MP Stockholmsregionens distriktsordförande Elin Olsson.

Pierre Cengiz-Edstrand riktade i veckan skarp kritik mot (MP) i Stockholm och anklagade dem för toppstyrning, han har enligt egen utsago haft både beslut från medlemmar och styrelse att bryta med (S) och (L) eftersom det saknades ett samarbetsavtal mellan partierna.

boisigtuna
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
helsida
corner_helsida
ridskola_2020_outsider
nrh
corner_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider