center_pan21
Foto: Privat

Läkarmiss kostade Abboud Iskandar livet

Abboud Iskandar avled efter en blodförgiftning förra sommaren, läkarmissen på Danderyds sjukhus kostade honom livet och nu riktar IVO kritik mot två läkare.

centrum_artikel

Två läkare kritiseras av IVO, Inspektionen för vård och omsorg, sedan valstaprofilen Abboud Iskandar avlidit förra sommaren. Abboud trampade snett och fick smärta i knäet, han sökte vård på Danderyds sjukhus och fick smärtstillande utskrivet trots att han hade förhöjd risk att drabbas av en infektion på grund av en inopererad knäprotes.

Aftonbladet var först med att rapportera om kritiken som IVO riktar mot läkarna. märsta.nu har dock fått tillåtelse av anhöriga att berätta om Abboud Iskandars öde. Abboud var en stark och i övrigt frisk man som motionerade dagligen. Han skulle just bege sig utomlands på semester när han sökte vård för knäproblemen.

Sedan läkare vid Danderyds sjukhus gett klartecken att det inte finns fara för knäet begav han sig på resan, väl där drabbades han av kraftig feber och avled efter ett par dagar i sviterna av blodförgiftning.

IVI riktar kritik mot att de två läkarna inte gjorde en tillräcklig bedömning, de borde även ha tagit ett blodprov för att utesluta en infektion. De tog heller inte hänsyn till personens kända riskfaktorer, skriver Aftonbladet. Det i sin tur resulterade i en fördröjd diagnos av en infektion. Danderyds sjukhus biträdande verksamhetschef hävdar dock att en tillräcklig undersökning gjorts. Men sjukhus ska ändå ta hänsyn till IVO:s beslut i sitt fortsatta arbete. En uppföljning kring vilka åtgärder som genomförts kan komma att göras.

Abboud Iskandar avled 65 år gammal, han lämnade sex barn och fru efter sig. Han kom till Sverige på 1970-talet, han drev grönsakshandel i Valsta torg under många år och sedermera Valsta livs. Han var en eldsjäl i Valsta som värnade områdets utveckling.

2020_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

dack-helsida
happyhomes_sommar2020

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

mp_host_helsida
helsida_var2021
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
mp-outsider
centrum_sommar_out
connys
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider