budget_panorama
Foto: Privat

Läkarmiss kostade Abboud Iskandar livet

Abboud Iskandar avled efter en blodförgiftning förra sommaren, läkarmissen på Danderyds sjukhus kostade honom livet och nu riktar IVO kritik mot två läkare.

centrum_artikel

Två läkare kritiseras av IVO, Inspektionen för vård och omsorg, sedan valstaprofilen Abboud Iskandar avlidit förra sommaren. Abboud trampade snett och fick smärta i knäet, han sökte vård på Danderyds sjukhus och fick smärtstillande utskrivet trots att han hade förhöjd risk att drabbas av en infektion på grund av en inopererad knäprotes.

Aftonbladet var först med att rapportera om kritiken som IVO riktar mot läkarna. märsta.nu har dock fått tillåtelse av anhöriga att berätta om Abboud Iskandars öde. Abboud var en stark och i övrigt frisk man som motionerade dagligen. Han skulle just bege sig utomlands på semester när han sökte vård för knäproblemen.

Sedan läkare vid Danderyds sjukhus gett klartecken att det inte finns fara för knäet begav han sig på resan, väl där drabbades han av kraftig feber och avled efter ett par dagar i sviterna av blodförgiftning.

IVI riktar kritik mot att de två läkarna inte gjorde en tillräcklig bedömning, de borde även ha tagit ett blodprov för att utesluta en infektion. De tog heller inte hänsyn till personens kända riskfaktorer, skriver Aftonbladet. Det i sin tur resulterade i en fördröjd diagnos av en infektion. Danderyds sjukhus biträdande verksamhetschef hävdar dock att en tillräcklig undersökning gjorts. Men sjukhus ska ändå ta hänsyn till IVO:s beslut i sitt fortsatta arbete. En uppföljning kring vilka åtgärder som genomförts kan komma att göras.

Abboud Iskandar avled 65 år gammal, han lämnade sex barn och fru efter sig. Han kom till Sverige på 1970-talet, han drev grönsakshandel i Valsta torg under många år och sedermera Valsta livs. Han var en eldsjäl i Valsta som värnade områdets utveckling.

boisigtuna
defacto_helsida
fixa_laddplats_helsida
landsbygdsdag
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
personal_sandstrom_helsida
helsida
corner_helsida
ridskola_2020_outsider
corner_outsider
budget_outsider
nrh
personal_outsider
swedol_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider
laddplats_out
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider