nationaldag_pan
Foto: Privat

Läkarmiss kostade Abboud Iskandar livet

Abboud Iskandar avled efter en blodförgiftning förra sommaren, läkarmissen på Danderyds sjukhus kostade honom livet och nu riktar IVO kritik mot två läkare.

Två läkare kritiseras av IVO, Inspektionen för vård och omsorg, sedan valstaprofilen Abboud Iskandar avlidit förra sommaren. Abboud trampade snett och fick smärta i knäet, han sökte vård på Danderyds sjukhus och fick smärtstillande utskrivet trots att han hade förhöjd risk att drabbas av en infektion på grund av en inopererad knäprotes.

Aftonbladet var först med att rapportera om kritiken som IVO riktar mot läkarna. märsta.nu har dock fått tillåtelse av anhöriga att berätta om Abboud Iskandars öde. Abboud var en stark och i övrigt frisk man som motionerade dagligen. Han skulle just bege sig utomlands på semester när han sökte vård för knäproblemen.

Sedan läkare vid Danderyds sjukhus gett klartecken att det inte finns fara för knäet begav han sig på resan, väl där drabbades han av kraftig feber och avled efter ett par dagar i sviterna av blodförgiftning.

IVI riktar kritik mot att de två läkarna inte gjorde en tillräcklig bedömning, de borde även ha tagit ett blodprov för att utesluta en infektion. De tog heller inte hänsyn till personens kända riskfaktorer, skriver Aftonbladet. Det i sin tur resulterade i en fördröjd diagnos av en infektion. Danderyds sjukhus biträdande verksamhetschef hävdar dock att en tillräcklig undersökning gjorts. Men sjukhus ska ändå ta hänsyn till IVO:s beslut i sitt fortsatta arbete. En uppföljning kring vilka åtgärder som genomförts kan komma att göras.

Abboud Iskandar avled 65 år gammal, han lämnade sex barn och fru efter sig. Han kom till Sverige på 1970-talet, han drev grönsakshandel i Valsta torg under många år och sedermera Valsta livs. Han var en eldsjäl i Valsta som värnade områdets utveckling.

2020_helsida
connys_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

logistik_sigtuna_helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

defacto_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

nationaldag_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
liber_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
outsider
moderat_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
nationaldag_out
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider