defacto_pan

Läkare ofredande patient

En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Patienten som var gravid gick in till läkaren för att hämta ut handlingar. Helt plötsligt ska läkaren då ha börjat undersöka kvinnan genom att ta blodprov, be henne lägga sig på britsen och sen känna på hennes mage och bröst. Han ska också ha dragit ner hennes byxor och känt henne i underlivet. Läkaren skriver sen ut alla hennes papper och säger att han inte kan hjälpa henne mer. Enligt den anmälan som finns hos Inspektionen för vård och omsorg har kvinnan även gjort en polisanmälan:
– Jag blev sexuellt ofredad av en läkare som utnyttjade min svaghet, jag bröt ihop totalt, skriver kvinnan i anmälan.

sigtunavatten_standard

Politiker: Trygghetscentret ska öka servicen

Politik Trygghetscentret ska även ge ökad service i och med det centrala läget och kortare kontaktvägar till kommun och myndigheter: - Vi har också stora förhoppningar att invånarna kommer uppleva ökad service genom det centrala läget och lättillgängligheten. Att känna sig trygg ger frihet och är grundläggande för invånarna och vi lovar fortsätta arbetet med satsningen ”Trygga Sigtuna”, uppger den alliansledda kommunledningen i ett uttalande.

outsider
sigtuna_funkis

Besvärligt väglag i trafiken

Notiser Det råder i praktiken ishalka i hela vägnätet i kommunen, detta efter gårdagens sjunkande temperatur i kombination med underkylt regn.

frisyr_december

Bättre läge för Arlanda idag

Notiser Läget i flygtrafiken på torsdagen är bättre än i onsdags kväll då två av tre banor stängdes ner: - Det ser betydligt bättre ut idag. Vi har två banor öppna men vi räknar med att flygen kan ha 15 minuters förseningar, säger Åsa Öhman pressansvarig på Swedavia till SVT Stockholm.

korpen_jan-feb

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

funkis_2
connys
nrh
banner_trerosor