defacto_pan

Läkare ofredande patient

En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Patienten som var gravid gick in till läkaren för att hämta ut handlingar. Helt plötsligt ska läkaren då ha börjat undersöka kvinnan genom att ta blodprov, be henne lägga sig på britsen och sen känna på hennes mage och bröst. Han ska också ha dragit ner hennes byxor och känt henne i underlivet. Läkaren skriver sen ut alla hennes papper och säger att han inte kan hjälpa henne mer. Enligt den anmälan som finns hos Inspektionen för vård och omsorg har kvinnan även gjort en polisanmälan:
– Jag blev sexuellt ofredad av en läkare som utnyttjade min svaghet, jag bröt ihop totalt, skriver kvinnan i anmälan.

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

centrumbanner

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

defacto_host2018
hostlov_sigtuna
happy_homes_juli
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

outsider
sportfiske_banner
komvuxq3_4
connys
objekt2
sbrf_sep
objekt3
sigtunavatten_standard
objekt4
nrh_sigtuna