panorama_centrum
Vaccineringen i VikingahallenFoto: Privat

Läkare larmar: Saknas andrenalinsprutor

En läkare på en vårdcentral i kommunen hävdar att det inte finn beredskap för eventuellt allergi i samband med vaccineringen i Vikingahallen.

Kommunen upplåter Vikingahallen för vaccinering av persona. Under onsdagen vaccinerades hundratals anställda. Men nu larmar en läkare i kommunen om att det saknas adrenalin ifall någon person skulle drabbas av en allergisk reaktion i samband med att man får vaccinet.
– Man ska ha adrenalinpennor och det är ett stort problem att man inte har, säger läkaren.
Sigtuna kommun uppger att det är VaccinDirekt och Region Stockholm som är ansvariga. Sigtuna kommun upplåter bara lokalen. Enligt rekommendationen ska patienten sitta kvar 15 minuter efter vaccinering ifall en allergisk reaktion skulle uppstå, men det är frivilligt.
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

ewas_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ewas_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
connys