defacto_pan2020
Vaccineringen i VikingahallenFoto: Privat

Läkare larmar: Saknas andrenalinsprutor

En läkare på en vårdcentral i kommunen hävdar att det inte finn beredskap för eventuellt allergi i samband med vaccineringen i Vikingahallen.

centrum_artikel
Kommunen upplåter Vikingahallen för vaccinering av persona. Under onsdagen vaccinerades hundratals anställda. Men nu larmar en läkare i kommunen om att det saknas adrenalin ifall någon person skulle drabbas av en allergisk reaktion i samband med att man får vaccinet.
– Man ska ha adrenalinpennor och det är ett stort problem att man inte har, säger läkaren.
Sigtuna kommun uppger att det är VaccinDirekt och Region Stockholm som är ansvariga. Sigtuna kommun upplåter bara lokalen. Enligt rekommendationen ska patienten sitta kvar 15 minuter efter vaccinering ifall en allergisk reaktion skulle uppstå, men det är frivilligt.
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

vardcentral_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider