moderater_pan_sommar
Andie LahdoFoto: Magnus Granhagen

Lahdo Månadens uppfinnare

Märstabon Andie Lahdo har utsetts till Månadens uppfinnare av Svenskt UppfinnareMuseum för sin uppfinning av kronan ABS360: - Det är en stor ära för mig att få vara med på samma lista som Alfred Nobel, säger Lahdo.

Andie Lahdo, VD och ägare av ABS Wheels i Arlandastad, har hamnat i samma sällskap som bland annat Alfred Nobel på Svenskt UppfinnareMuseum. En förening som strävar efter att skapa ett museum med bara svenska uppfinnare. Nu har de utsett Lahdo till månadens uppfinnare i februari.

Lahdo skapade kronan ABS360 som gör att en fälg kan monteras på vilken bil som helst. Förra året kom han också trea i tidningen Driva Egets tävling David mot Goliat.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida
mp_helsida_april

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

helsida_sfs

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
kso-duell_out
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
sfs_out
swedol_outsider