centrum_jul_panorama
Foto: Arkivbild

Lågtflygande plan fotograferar värmenät

Under de kommande dagarna kan det vara aktuellt med att ett propellerflygplan flyger över kommunen och fotograferar värmenätet nattetid.

centrum_jul_artikel

Stockholm Energi som har fjärrvärmenät från södra till norra delen av länet genomför just nu kontroll av nätet, det sker med ett lågtflygande propellerplan rapporterar Mitt i Stockholm. Planet kommer att genomföra flygningarna under natten och denna vecka kan det vara Sigtuna kommuns tur att få besök av planet om vädret tillåter, flygningarna kan nämligen bara ske om det är klart och minusgrader.
– Det är för att det ska finnas så få andra värmekällor som möjligt i gång. Med den här tekniken kan man upptäcka om det finns ett knappnålsstort läckage någonstans. Det låter otroligt litet, men på ett år kan det ändå bli ett läckage som motsvarar flera medelstora lägenheters värmebehov, så det är viktigt att vi hittar och åtgärdar det, säger Maria Tegin, presstalesperson vid Stockholm Exergi till Mitt i Stockholm.

sigtunavatten_standard
julbord_helsida
defacto_jul
fme_oktober
happyhomes_2019

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

ica_oktober

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

centrum_jul_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
greeknighthelsida