defacto_pan2020
Foto: Arkivbild

Lågtflygande plan fotograferar värmenät

Under de kommande dagarna kan det vara aktuellt med att ett propellerflygplan flyger över kommunen och fotograferar värmenätet nattetid.

Stockholm Energi som har fjärrvärmenät från södra till norra delen av länet genomför just nu kontroll av nätet, det sker med ett lågtflygande propellerplan rapporterar Mitt i Stockholm. Planet kommer att genomföra flygningarna under natten och denna vecka kan det vara Sigtuna kommuns tur att få besök av planet om vädret tillåter, flygningarna kan nämligen bara ske om det är klart och minusgrader.
– Det är för att det ska finnas så få andra värmekällor som möjligt i gång. Med den här tekniken kan man upptäcka om det finns ett knappnålsstort läckage någonstans. Det låter otroligt litet, men på ett år kan det ändå bli ett läckage som motsvarar flera medelstora lägenheters värmebehov, så det är viktigt att vi hittar och åtgärdar det, säger Maria Tegin, presstalesperson vid Stockholm Exergi till Mitt i Stockholm.

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
festspec_corona_helsida
EXTRA

Skottljud var fyrverkerier

Blåljus Sent på fredagskvällen larmades polis om skottljud i Märsta: - Det är ingen skottlossning. Det är folk som skjuter raketer, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid regionsledningscentralen till Aftonbladet under natten.

speedy_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
defacto_helsida
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider