defacto_pan2020
Foto: Arkivbild

Lågtflygande plan fotograferar värmenät

Under de kommande dagarna kan det vara aktuellt med att ett propellerflygplan flyger över kommunen och fotograferar värmenätet nattetid.

Stockholm Energi som har fjärrvärmenät från södra till norra delen av länet genomför just nu kontroll av nätet, det sker med ett lågtflygande propellerplan rapporterar Mitt i Stockholm. Planet kommer att genomföra flygningarna under natten och denna vecka kan det vara Sigtuna kommuns tur att få besök av planet om vädret tillåter, flygningarna kan nämligen bara ske om det är klart och minusgrader.
– Det är för att det ska finnas så få andra värmekällor som möjligt i gång. Med den här tekniken kan man upptäcka om det finns ett knappnålsstort läckage någonstans. Det låter otroligt litet, men på ett år kan det ändå bli ett läckage som motsvarar flera medelstora lägenheters värmebehov, så det är viktigt att vi hittar och åtgärdar det, säger Maria Tegin, presstalesperson vid Stockholm Exergi till Mitt i Stockholm.

colorama_jul

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

teatergrillen_helsida
happyhomes_2019
defacto_helsida
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

nrh
teatergrillen_outsider
connys