stationshusen_pan
Kommuninvånarna är inte nöjda med att bo här enligt SCB:s medborgarundersökningFoto: Magnus Granhagen

Lågt betyg från invånarna om kommunen

Enligt SCB:s medborgarundersökning hör Sigtuna till en av de sämsta kommunerna att bo i.

I Statistiska centralbyråns, SCB, medborgarundersökning för 2017 deltog invånare i 131 av 290 kommuner, de flesta kommuner valde alltså att inte delta. Sigtuna var en av deltagarna och invånarna är allt annat än nöjda enligt siffrorna som presenterats.

På en skala 1-10 får Sigtuna totalbetyget 6, i kategorin Trygghet får Sigtuna 4,3, i Bostad 4,8 och i Kultur 6,2. Bara fem andra kommuner anses sämre att bo i än Sigtuna. Bland dessa Södertälje, sämst anser de boende i Flen att det är. Lomma är bästa kommun att bo i med betyget 8,5. Danderyd är bäst i länet och tvåa i landet med 8,4. Fyra av topp 10 är från Stockholms län; Danderyd, Lidingö, Nacka och Täby.

Även grannkommunen Upplands-Väsby är med men hör till nedre halvan med betyget 6,6, även där är det tryggheten som drar ner betyget med 4,8. Upplands-Bro ligger några placeringar över Sigtuna med betyget 6,3 och trygghet 4,5.

mp_host_helsida
connys_helsida
valsta-jul_helsida
2020_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
mp-outsider
stationshusen_out
valsta_jul_outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
jul_outsider