defacto_pan2020
Kommuninvånarna är inte nöjda med att bo här enligt SCB:s medborgarundersökningFoto: Magnus Granhagen

Lågt betyg från invånarna om kommunen

Enligt SCB:s medborgarundersökning hör Sigtuna till en av de sämsta kommunerna att bo i.

centrum_artikel

I Statistiska centralbyråns, SCB, medborgarundersökning för 2017 deltog invånare i 131 av 290 kommuner, de flesta kommuner valde alltså att inte delta. Sigtuna var en av deltagarna och invånarna är allt annat än nöjda enligt siffrorna som presenterats.

På en skala 1-10 får Sigtuna totalbetyget 6, i kategorin Trygghet får Sigtuna 4,3, i Bostad 4,8 och i Kultur 6,2. Bara fem andra kommuner anses sämre att bo i än Sigtuna. Bland dessa Södertälje, sämst anser de boende i Flen att det är. Lomma är bästa kommun att bo i med betyget 8,5. Danderyd är bäst i länet och tvåa i landet med 8,4. Fyra av topp 10 är från Stockholms län; Danderyd, Lidingö, Nacka och Täby.

Även grannkommunen Upplands-Väsby är med men hör till nedre halvan med betyget 6,6, även där är det tryggheten som drar ner betyget med 4,8. Upplands-Bro ligger några placeringar över Sigtuna med betyget 6,3 och trygghet 4,5.

valvet_helsida
studenten2020_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happy_homes_mars
connys_helsida
marina_helsida
speedy_helsida
kcbygg_helsida
studeravidare_helsida
stottasigtuna_helsida
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
studenten2020_outsider
valvet_outsider
kcbygg_outsider
stottasigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider