panorama_centrum
Kommuninvånarna är inte nöjda med att bo här enligt SCB:s medborgarundersökningFoto: Magnus Granhagen

Lågt betyg från invånarna om kommunen

Enligt SCB:s medborgarundersökning hör Sigtuna till en av de sämsta kommunerna att bo i.

I Statistiska centralbyråns, SCB, medborgarundersökning för 2017 deltog invånare i 131 av 290 kommuner, de flesta kommuner valde alltså att inte delta. Sigtuna var en av deltagarna och invånarna är allt annat än nöjda enligt siffrorna som presenterats.

På en skala 1-10 får Sigtuna totalbetyget 6, i kategorin Trygghet får Sigtuna 4,3, i Bostad 4,8 och i Kultur 6,2. Bara fem andra kommuner anses sämre att bo i än Sigtuna. Bland dessa Södertälje, sämst anser de boende i Flen att det är. Lomma är bästa kommun att bo i med betyget 8,5. Danderyd är bäst i länet och tvåa i landet med 8,4. Fyra av topp 10 är från Stockholms län; Danderyd, Lidingö, Nacka och Täby.

Även grannkommunen Upplands-Väsby är med men hör till nedre halvan med betyget 6,6, även där är det tryggheten som drar ner betyget med 4,8. Upplands-Bro ligger några placeringar över Sigtuna med betyget 6,3 och trygghet 4,5.

retro_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

logistik_sigtuna_helsida
connys_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

nationaldag_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

helsida
liber_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

mp_helsida_april
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

logistik_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
retro_outsider
outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
nationaldag_out