defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

Lägsta nivån sen i november

Antalet covid-19-fall i kommunen är nu på lägre nivå än i början av november: - Det finns inga tecken på att smittspridningen minskar. Det finns fortsatt en stor risk för att smittspridningen vänder uppåt igen med ökat lidande för de som drabbas och ökad press på sjukvårdens medarbetare, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

centrum_artikel

Sedan andravågen av coronapandemin drog in över landet har det varit konstant över 60 fall i veckan i kommunen. Vissa veckor även 100 fall. Nu visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten att antalet fall i kommunen var 60 för vecka 5. Det är den lägsta siffran sedan vecka 43 och den lägsta siffran under hela andravågen. Totalt i kommunen 2288 personer konstaterats smittade av covid-19, 79 personer hade avlidit enligt siffror från vecka 4.

För Region Stockholm är siffrorna kvar på samma nivå som de senaste veckorna med cirka 3200 fall i veckan. 27 stockholmare avled förra veckan och 27 vårdas på intensiven. Totalt har näsan 3800 personer avlidit i Stockholm.

Smittskydd Stockholms budskap är att det inte finns tecken på minskad smittspridning och att det finns risk för att spridningen vänder upp igen med ökat lidande för de som drabbas samt press på sjukvården.
– Intill dess att tillräckligt många är vaccinerade kommer vi att behöva hålla kvar vid Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för ökad smittspridning, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

2020_helsida
defacto_helsida
meko_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider