center_pan21
Foto: Norrtälje kommun

Lägsta nivån sen i november

Antalet covid-19-fall i kommunen är nu på lägre nivå än i början av november: - Det finns inga tecken på att smittspridningen minskar. Det finns fortsatt en stor risk för att smittspridningen vänder uppåt igen med ökat lidande för de som drabbas och ökad press på sjukvårdens medarbetare, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

centrum_artikel

Sedan andravågen av coronapandemin drog in över landet har det varit konstant över 60 fall i veckan i kommunen. Vissa veckor även 100 fall. Nu visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten att antalet fall i kommunen var 60 för vecka 5. Det är den lägsta siffran sedan vecka 43 och den lägsta siffran under hela andravågen. Totalt i kommunen 2288 personer konstaterats smittade av covid-19, 79 personer hade avlidit enligt siffror från vecka 4.

För Region Stockholm är siffrorna kvar på samma nivå som de senaste veckorna med cirka 3200 fall i veckan. 27 stockholmare avled förra veckan och 27 vårdas på intensiven. Totalt har näsan 3800 personer avlidit i Stockholm.

Smittskydd Stockholms budskap är att det inte finns tecken på minskad smittspridning och att det finns risk för att spridningen vänder upp igen med ökat lidande för de som drabbas samt press på sjukvården.
– Intill dess att tillräckligt många är vaccinerade kommer vi att behöva hålla kvar vid Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för ökad smittspridning, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

2020_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
dack-helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
bostad_outsider
nrh
centrum_sommar_out
mp-outsider
connys
ridskola_2020_outsider