moderater_pan_sommar
Statistiken för Sigtuna kommun under pandeminFoto: Newsworthy
Foto: Norrtälje kommun

Lägsta nivån sedan november

Antalet smittade i kommunen fortsätter minska och är nu nere på den lägsta nivån sedan vecka 45.

centrum_artikel
Vecka två var det 88 konstaterade fall av covid-19 i kommunen, det är den lägsta nivån sedan vecka 45 då 76 fall noterades. Men det är fortsatt hög smittspridning i regionen. De senaste tre veckorna har legat på ungefär samma nivå i kommunen när det gäller antalet fall, 94, 90 och 88.
Sigtuna kommun har lite fler fall än Väsby och mer än dubbelt så många som i Upplands-Bro, även Vallentuna ligger på ungefär hälften så många som i Sigtuna. På Regionsnivå för vecka 2 var det 3762 smittade, den lägsta nivån sen vecka 43, som mest under pandemin var 11 300 stockholmare smittade en vecka i december.

Artikeln uppdateras…

2020_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

centrum_helsida2020

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

bostad_helsida
helsida_var2021
connys_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

happyhomes_sommar2020
dack-helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
bostad_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out