moderaterna_panorama
Foto: Region Örebro län

Lägre vaccintäckning i Märsta än Sigtuna

Vaccineringsgraden i Sigtuna är högre än i Märsta rapporterar Aftonbladet.

I Sigtuna har fler vaccinerat sig jämfört med Märsta. Region Stockholm intrigerar därför insatser i Märsta som märsta.nu rapporterat om, bland annat vaccinbussen som på lördagen besökte Skördedagarna. Aftonbladet rapporterar under lördagen om skillnaderna. Det finns kopplingar mellan socioekonomin i ett område, utbildningsgrad, vart man kommer ifrån och ålder.
– Det kan ta sig uttryck i andra saker än vaccination. Samma effekter finns till exempel när det kommer till valdeltagande eller liknande, vilket då signalerar att man inte deltar i samhället på samma sätt, eller att förtroende för samhällets funktioner brister, uppger Emma Spak, chef för sjukvårdssektionen på SKR, för Aftonbladet.

Här kan du läsa hela reportaget

marinan_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
mp_outsider2022
nrh
connys
marina_outsider