center_pan21
Foto: Region Örebro län

Lägre vaccintäckning i Märsta än Sigtuna

Vaccineringsgraden i Sigtuna är högre än i Märsta rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel

I Sigtuna har fler vaccinerat sig jämfört med Märsta. Region Stockholm intrigerar därför insatser i Märsta som märsta.nu rapporterat om, bland annat vaccinbussen som på lördagen besökte Skördedagarna. Aftonbladet rapporterar under lördagen om skillnaderna. Det finns kopplingar mellan socioekonomin i ett område, utbildningsgrad, vart man kommer ifrån och ålder.
– Det kan ta sig uttryck i andra saker än vaccination. Samma effekter finns till exempel när det kommer till valdeltagande eller liknande, vilket då signalerar att man inte deltar i samhället på samma sätt, eller att förtroende för samhällets funktioner brister, uppger Emma Spak, chef för sjukvårdssektionen på SKR, för Aftonbladet.

Här kan du läsa hela reportaget

2020_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

centrum_helsida2020
defacto_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
dack-helsida
connys_helsida
mp_host_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
nrh