centrum_tvaar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Lägenheter inbrottsdrabbade i kommunen

Lägenhetsinbrotten i kommunen ökade med hela 147 procent förra året vilket är fjärde mest i hela landet rapporterar Hem & Hyra.

centrum_tvaar

Hem och Hyra har kartlagt vart lägenhetsinbrotten anmäls. Sigtuna låg på fjärde plats när det gäller ökning av lägenhetsinbrott. 88 stycken anmäldes 2017, en ökning med 147 procent. I relation till per 10 000 lägenheter sker 78 inbrott i kommunen, mest sker i Aneby med 180, därefter Danderyd, Sollentuna och Sigtuna, samtliga med 78.

Ute efter smycken och elektronik
Att Aneby toppar kan vara en tillfällighet enligt tidningen, däremot tror man att inbrotten i stockholmsområdet har att göra med att tjuvarna kan åka i kollektivtrafiken. De lägger saker i väskor och det går snabbt att färdas mellan bostadsområdena. Smycken och elektronik är föremål som man är ute efter. För den som bor i lägenhet är en bra säkerhetsdörr med lås bra att ha samt att ha lägenheten upplyst och kanske radio eller tv på.

bonava_helsida
sangensemble
icavalsta_semlor
happyhomes_2019
arlandagolf
ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard
lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

defacto_helsida
connys
extravaganza_outsider
bonava_outsider
karby2
defacto_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider