julbanner
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Lägenheter inbrottsdrabbade i kommunen

Lägenhetsinbrotten i kommunen ökade med hela 147 procent förra året vilket är fjärde mest i hela landet rapporterar Hem & Hyra.

Hem och Hyra har kartlagt vart lägenhetsinbrotten anmäls. Sigtuna låg på fjärde plats när det gäller ökning av lägenhetsinbrott. 88 stycken anmäldes 2017, en ökning med 147 procent. I relation till per 10 000 lägenheter sker 78 inbrott i kommunen, mest sker i Aneby med 180, därefter Danderyd, Sollentuna och Sigtuna, samtliga med 78.

Ute efter smycken och elektronik
Att Aneby toppar kan vara en tillfällighet enligt tidningen, däremot tror man att inbrotten i stockholmsområdet har att göra med att tjuvarna kan åka i kollektivtrafiken. De lägger saker i väskor och det går snabbt att färdas mellan bostadsområdena. Smycken och elektronik är föremål som man är ute efter. För den som bor i lägenhet är en bra säkerhetsdörr med lås bra att ha samt att ha lägenheten upplyst och kanske radio eller tv på.

sportfiskebanner2
happy_homes_juli
julbanner2
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

defacto_host2018
fme_jul
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

lager_bilnet
sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

komvuxq3_4
connys
colorama_vinter
vanster_jul
sigtunavatten_standard
objekt3
funkis_2
objekt2
outsider
objekt4
nrh_lania