moderaterna_feb
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Lägenheter inbrottsdrabbade i kommunen

Lägenhetsinbrotten i kommunen ökade med hela 147 procent förra året vilket är fjärde mest i hela landet rapporterar Hem & Hyra.

banner_artikel

Hem och Hyra har kartlagt vart lägenhetsinbrotten anmäls. Sigtuna låg på fjärde plats när det gäller ökning av lägenhetsinbrott. 88 stycken anmäldes 2017, en ökning med 147 procent. I relation till per 10 000 lägenheter sker 78 inbrott i kommunen, mest sker i Aneby med 180, därefter Danderyd, Sollentuna och Sigtuna, samtliga med 78.

Ute efter smycken och elektronik
Att Aneby toppar kan vara en tillfällighet enligt tidningen, däremot tror man att inbrotten i stockholmsområdet har att göra med att tjuvarna kan åka i kollektivtrafiken. De lägger saker i väskor och det går snabbt att färdas mellan bostadsområdena. Smycken och elektronik är föremål som man är ute efter. För den som bor i lägenhet är en bra säkerhetsdörr med lås bra att ha samt att ha lägenheten upplyst och kanske radio eller tv på.

vuxenutbildning2
februari
clasohlson_robot
nationaldag_sigtunakommun
premiar_sportfiske
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

connys
Norra Redovisningshuset
standard_start
standard_ridskola
objekt2
val2018
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
barnnplattan
objekt3
nfc_vinter
veterankraft_standard
objekt4
outsider_moderat
vuxentutbildning
oppning_sportfiske2