panorama_centrum
Foto: Danish Saroee

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Vaccinationsgraden i kommunen som är på 2,7 procent, varav 1 procent dubbla doser, hör till en av länets lägsta enligt SVT Stockholm. Bara fyra andra kommuner har lägre vaccinationstakt. Högsta takten finns i Norrtälje med 5,7 procent.

Det finns en vaccinationsordning över vilka som ska ha vaccin först. Boende i särskilda boenden ska nu vara vaccinerade i kommunen, likaså personal som arbetar mot LSS eller äldreomsorg och hemtjänst. I Norrtälje har man använt ”slattar” av vaccinet till någon som har behov. Inget ska gå till spillo enligt Maria Johansson tillförordnad förbundsdirektör för Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje. Nya vaccinationssiffror för Sigtuna kommun kommer på torsdag som visar antalet vaccinerade vecka 7

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
connys
marina_outsider
mp_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider