stationshusen
Foto: Danish Saroee

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

centrum_artikel

Vaccinationsgraden i kommunen som är på 2,7 procent, varav 1 procent dubbla doser, hör till en av länets lägsta enligt SVT Stockholm. Bara fyra andra kommuner har lägre vaccinationstakt. Högsta takten finns i Norrtälje med 5,7 procent.

Det finns en vaccinationsordning över vilka som ska ha vaccin först. Boende i särskilda boenden ska nu vara vaccinerade i kommunen, likaså personal som arbetar mot LSS eller äldreomsorg och hemtjänst. I Norrtälje har man använt ”slattar” av vaccinet till någon som har behov. Inget ska gå till spillo enligt Maria Johansson tillförordnad förbundsdirektör för Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje. Nya vaccinationssiffror för Sigtuna kommun kommer på torsdag som visar antalet vaccinerade vecka 7

2020_helsida
meko_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida