moderater_pan_sommar
Foto: Danish Saroee

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

centrum_artikel

Vaccinationsgraden i kommunen som är på 2,7 procent, varav 1 procent dubbla doser, hör till en av länets lägsta enligt SVT Stockholm. Bara fyra andra kommuner har lägre vaccinationstakt. Högsta takten finns i Norrtälje med 5,7 procent.

Det finns en vaccinationsordning över vilka som ska ha vaccin först. Boende i särskilda boenden ska nu vara vaccinerade i kommunen, likaså personal som arbetar mot LSS eller äldreomsorg och hemtjänst. I Norrtälje har man använt ”slattar” av vaccinet till någon som har behov. Inget ska gå till spillo enligt Maria Johansson tillförordnad förbundsdirektör för Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje. Nya vaccinationssiffror för Sigtuna kommun kommer på torsdag som visar antalet vaccinerade vecka 7

centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

2020_helsida
dack-helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

helsida_var2021
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
bostad_helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
nrh
dack-outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_out