moderaterna_panorama
Foto: Riksbanken

Låg självförsörjningsgrad bland kommuninvånare

Självförsörjningsgraden i kommunen är låga 72,8 procent vilket hör till en av länets lägsta siffror.

Svenskt Näringsliv har sammanställt självförsörjningsgraden bland länets kommuner. Där framgår av siffrorna att Sigtuna är i botten med 72,8 procent försörjningsgrad. Det innebär att nästan 7300 inte försörjer sig själva i kommunen medan 19 520 försörjer resten.
– Fler behöver gå från bidragsberoende till självförsörjning, både för sin egen skull och för att frigöra resurser som kan användas till skola, vård och omsorg. Här är en nyckel att kommunerna prioriterar och fokuserar på att skapa ett bra företagsklimat, det är då goda förutsättningar skapas för fler jobb, säger Jessica Drugge, tf. regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Nykvarn har högsta försörjningsgraden med 84,8 procent. Grannkommunen Väsby ligger också i nedre regionen med 75,7 procent.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
retro_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

logistik_sigtuna_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

helsida
defacto_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

liber_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

logistik_outsider
nrh
outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
retro_outsider
connys
swedol_outsider
mp_outsider2022