Självförsörjningsgraden i kommunen är låga 72,8 procent vilket hör till en av länets lägsta siffror.
Svenskt Näringsliv har sammanställt självförsörjningsgraden bland länets kommuner. Där framgår av siffrorna att Sigtuna är i botten med 72,8 procent försörjningsgrad. Det innebär att nästan 7300 inte försörjer sig själva i kommunen medan 19 520 försörjer resten. – Fler behöver gå från bidragsberoende till självförsörjning, både för sin egen skull och för att frigöra resurser som kan användas till skola, vård och omsorg. Här är en nyckel att kommunerna prioriterar och fokuserar på att skapa ett bra företagsklimat, det är då goda förutsättningar skapas för fler jobb, säger Jessica Drugge, tf. regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.
Nykvarn har högsta försörjningsgraden med 84,8 procent. Grannkommunen Väsby ligger också i nedre regionen med 75,7 procent.
Näringsliv Eatery har öppnat upp sin restaurang vid Terminal 5: - Jag är övertygad om att det kommer att bli succé – en unik oas och mötesplats på Arlanda där man kan ta det första steget på sin resa ut i världen säger Björn Olsson, VD, SSP Sweden.
Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.
Näringsliv Vaner Group som har bas i Märsta har fått uppdrag att bygga två förskolor i kommunen och man driver sedan tidigare projektet med Bålsta resecentrum.
Näringsliv Arlandastad Group som köpt upp mark i Arlandastad där golfbanan idag finns har kommit ett steg närmare att förverkliga ett Training Academy för svenskt idrott och hälsa.
Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.
Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.