defacto_pan2020
Foto: CSN/Olle Melkerhed

Låg andel elever som skolkar i kommunen

Bara fyra procent av gymnasieeleverna i kommunen fick sitt studiebidrag indraget det gångna läsåret.

fraga_liberalerna

Sigtuna kommuns gymnasielever är bland de främsta på att gå till skolan. Bara 4,1 procent skolande så mycket att de fick sitt studiemedel indraget, att jämföra med Järfälla där 4 av 10 fick studiemedlet indraget enligt CSN:s senaste siffror. Även grannkommunen Väsby ligger på hög nivå där en tredjedel skolkade så mycket att studiebidraget drogs in. Bara Danderyd, Täby och Ekerö har lägre siffror än Sigtuna.

Siffrorna för Sigtuna kommun är även på nedåtgående, 2017 var det 6,7 procent som hade indraget studiemedel, det minskade till 5,8 ifjol och nu alltså 4,1 procent. Av 1547 elever med studiebidrag var det 63 som fick det indraget.

CSN konstaterar generellt att andelen personer med indraget studiebidrag ökat de senaste elva åren, gymnasieskolorna har till uppgift att rapportera in skolk vid fyra timmars upprepad frånvaro under en månads tid. Det är även fler pojkar än flickor som skolkar, 64 procent av samtliga skolkare är pojkar, 36 procent är flickor. Länssnittet var 11,4 procent, Gotland sticker ut med ett snitt på 13,4 procent. Det är också en högre andel skolk på fristående skolor än kommunala enligt CSN. I hela riket var det 8,7 procent som fick indraget studiebidrag, en ökning från 7,9 procent 2018.

speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

meko_helsida
defacto_helsida
kristina_helsida
helsida
kkdk_helsida
julen_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
manskold_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
nrh
budget_outsider
kristina_outsider
meko_outsider
julen_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider