panorama_centrum

Laddningsavgifter försenade-Införs i juli

Laddningsavgifter för elbilsladdning har försenats och det är fortsatt gratis till 1:a juli.

Sigtuna kommun avsåg införa avgifter för laddstolpar 1 juni efter beslut i fullmäktige i maj. Men på grund av förseningar i upphandling av tjänsteoperatör kan man inte införa avgifterna. Tjänsteoperatören ska sköta betalningar och avsökning bland annat. Ulf Sävström på Teknik- och servicekontoret meddelat att man avser införa avgifterna 1:a juli om att fungerar som det ska.

Under vintern rapporterade märsta.nu om att laddning av elbilar kostat kommunen flera hundra tusen kronor i några års tid. Nu kommer avgifterna att ge intäkter till kommunkassan så att investeringskostnaden och annat täcks.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
nrh
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider