defacto_pan2020
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

(L) vill anställa 76 nya lärarassistenter

Liberalerna gick ut på onsdagen med att man ska anställa 18 000 lärarassistenter i hela landet, det innebär att 76 av dessa hamnar i Sigtuna kommun enligt en insändare från Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

centrum_artikel

I en insändare till märsta.nu skriver Pernilla Bergqvist (L) som toppar sitt partis lista till kommunfullmäktige att 76 lärarassistenter anställs om de får styra kommande mandatperiod. Det är en de av den satsning som Liberalerna gör nationellt på 18000 assistenter. Lärarassistenterna ska underlätta för lärare genom att ta över arbetsuppgifter som inte är kopplade till undervisningen.
– Lärare måste få vara lärare och fokusera på undervisningen. Det är inte rimligt att lärare, med flera års akademiska studier i bagaget, ska ägna flera timmar i veckan till saker som att städa efter lektioner, vattna blommor, vara rastvakt, fixa med krånglande IT-utrustning, organisera utflykter eller hantera administration kring prov, frånvaroregistrering eller praktisk information till föräldrar, skriver Pernilla i insändaren.

En annnan åtgärd som Liberalerna vill föra vidare till andra skolor är Trivascoacher som redan finns på Tingvallaskolan:
– Vi måste satsa på skolan och fortsätta utvecklingen med åtgärder som till exempel lärarassistenter och sociala team. Vi ger oss inte. Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter, fortsätter Bergqvist.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
2020_helsida
connys_helsida
aretslarling
sportlov_sigtuna
teatergrillen_helsida
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
speedy_outsider