defacto_pan
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

(L) vill anställa 76 nya lärarassistenter

Liberalerna gick ut på onsdagen med att man ska anställa 18 000 lärarassistenter i hela landet, det innebär att 76 av dessa hamnar i Sigtuna kommun enligt en insändare från Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

I en insändare till märsta.nu skriver Pernilla Bergqvist (L) som toppar sitt partis lista till kommunfullmäktige att 76 lärarassistenter anställs om de får styra kommande mandatperiod. Det är en de av den satsning som Liberalerna gör nationellt på 18000 assistenter. Lärarassistenterna ska underlätta för lärare genom att ta över arbetsuppgifter som inte är kopplade till undervisningen.
– Lärare måste få vara lärare och fokusera på undervisningen. Det är inte rimligt att lärare, med flera års akademiska studier i bagaget, ska ägna flera timmar i veckan till saker som att städa efter lektioner, vattna blommor, vara rastvakt, fixa med krånglande IT-utrustning, organisera utflykter eller hantera administration kring prov, frånvaroregistrering eller praktisk information till föräldrar, skriver Pernilla i insändaren.

En annnan åtgärd som Liberalerna vill föra vidare till andra skolor är Trivascoacher som redan finns på Tingvallaskolan:
– Vi måste satsa på skolan och fortsätta utvecklingen med åtgärder som till exempel lärarassistenter och sociala team. Vi ger oss inte. Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter, fortsätter Bergqvist.

hostfest_centrum

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

objekt3
outsider
sportfiske_banner
sbrf_sep
sigtunavatten_standard
objekt2
objekt4
nrh
connys
komvuxq3_4