banner_moderaterna
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

(L) vill anställa 76 nya lärarassistenter

Liberalerna gick ut på onsdagen med att man ska anställa 18 000 lärarassistenter i hela landet, det innebär att 76 av dessa hamnar i Sigtuna kommun enligt en insändare från Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

banner_moderaterna_artikel

I en insändare till märsta.nu skriver Pernilla Bergqvist (L) som toppar sitt partis lista till kommunfullmäktige att 76 lärarassistenter anställs om de får styra kommande mandatperiod. Det är en de av den satsning som Liberalerna gör nationellt på 18000 assistenter. Lärarassistenterna ska underlätta för lärare genom att ta över arbetsuppgifter som inte är kopplade till undervisningen.
– Lärare måste få vara lärare och fokusera på undervisningen. Det är inte rimligt att lärare, med flera års akademiska studier i bagaget, ska ägna flera timmar i veckan till saker som att städa efter lektioner, vattna blommor, vara rastvakt, fixa med krånglande IT-utrustning, organisera utflykter eller hantera administration kring prov, frånvaroregistrering eller praktisk information till föräldrar, skriver Pernilla i insändaren.

En annnan åtgärd som Liberalerna vill föra vidare till andra skolor är Trivascoacher som redan finns på Tingvallaskolan:
– Vi måste satsa på skolan och fortsätta utvecklingen med åtgärder som till exempel lärarassistenter och sociala team. Vi ger oss inte. Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter, fortsätter Bergqvist.

sap_valet2018
happy_homes_juli
steningeslottsommar
theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
valet2018

(S)-veteranen: Skandalöst beteende av Lundqvist

Politik Lars-Erik Kalles, socialdemokratisk veteran från både Sigtuna och Stockholm är mycket kritisk till både David Lundqvists agerande på nätet och att ingen inom partiet stoppar honom: - Hans agerande är så långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska uppträda som man kan komma, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
forskontor
sd_val2018
sfs_outsider