center_pan21
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Kvoten för nyanlända redan fylld

Under årets fem första månader hade Sigtuna kommun tagit emot fler nyanlända med uppehållstillstånd än vad som prognostiserats.

Sigtuna kommun ska i år ta emot 33 nyanlända med uppehållstillstånd. Men redan under de fem första månaderna i år var siffran uppe i 40. Enligt Migrationsverkets kommuntal ska Sigtuna kommun ta emot ytterligare 21 nyanlända innan året är slut, men då kvoten redan är fylld så kan det vara stopp. Totalt till Stockholms län ska nästan 3000 nyanlända anvisas under 2019.

helsida_var2021
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
bostad_helsida
andersojag

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
2020_helsida
eldsjal-helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
nrh
bostad_outsider
andersojag_outsider
eldsjal-outsider