sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Kvinna nedslagen av annan kvinna

En kvinna slogs ner i en bostad i Valsta med ett porslinsföremål. Den misstänkte gärningspersonen, en annan kvinna, greps på plats.

marstakalaset_artikel

Polis kallades till en bostad i Märsta vid 1-tiden i natt med anledning av ett bråk. Vid ankomst visar det sig att en kvinna slagits ner med ett porslinföremål i huvudet av en annan kvinnan. Målsäganden blödde från huvudet och fördes till sjukhus med sårskadorna. Gärningspersonen greps och fördes till stationen för vidare utredning. Vad som förorsakar bråket är inte känt. En anmälan om grov misshandel upprättades enligt Polisen.

Dags att tycka till om kommunen

Notiser Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

marstakalas_helsida
sommar
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
miljopris_helsida

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

colorama_april2

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sigtunavatten_standard
kontor_thaifong

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

happyhomes_2019

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
nrh
miljopris_outsider
connys