defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Kvinna gripen för misstänkt mordbrand: Försökte tända eld på lägenheten

En kvinna greps tidigt i morse sedan hon försökt tända eld i en lägenhet: - Hon är i alla fall gripen, sen får vi se hur vi rubricerar detta, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

Polis åkte till Buregatan i Valsta med anledning av att en kvinna tänt eld på kläder i en lägenhet. En man som bodde i lägenheten ska ha lyckats släcka innan brandkår larmades ut. Polis grep kvinnan och enligt uppgift ska hon vara misstänkt för mordbrand. Anledningen till att hon tände eld på kläderna är inte känd. Tekniker kommer att kallas ut för att undersöka lägenheten.

colorama_april2
happyhomes_2019
fme_helsida
sommar
sigtunavatten_standard

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

ica_valsta_choklad

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sommar_centrum

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

logistik_sigtuna

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

defacto_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

fme_outsider
sbrf_outsider
connys
defacto_outsider
nrh
colorama_april
sportfiske_sommar