arlandagk_panorama

Kvinna döms för mordbrand – Hotade bränna ner hela huset

En kvinna i 40-årsåldern döms till sex månaders fängelse för mordbrand på Buregatan i Valsta: - Jag ska bränna ner hela huset, sa hon i samtal till SOS-Alarm

banner_juni_artikel

Tidigt på morgonen i slutet av juni kallades polis och brandkår till Buregatan i Valsta med anledning av att en kvinna försökt tända eld på en garderob. Om branden hunnit utveckla sig hade det inneburit fara för andras liv och hälsa. I lägenheten fanns dels två små barn samt en annan vuxen. Kvinnan hade klockan 5 på morgonen med hjälp av klorin anlagt en brand i lägenheten och därefter lämnat. När den vuxne vaknade upp upptäckte han meterhöga lågor. Kvinnan ringde själv SOS vid klockan 6 och uppgav att hon mådde dåligt och skulle bränna ner lägenheten.

Rätten dömde henne nyligen till mordbrand, mindre allvarligt brott, till sex månaders fängelse. Hon ska även betala skadestånd till två målsägande på 7000 kronor vardera.

colorama_april2

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

sigtunavatten_standard
fme_helsida
midsommar_valsta_helsida
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
oppning_helsida
happyhomes_2019
sbrf_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

ridskola2019_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
midsommar_valsta_outsider
oppning_outsider
colorama_april
connys
sh_bovard_out
nrh
sh_oppet
sbrf_outsider