arlandagk_panorama

Kvinna döms för mordbrand – Hotade bränna ner hela huset

En kvinna i 40-årsåldern döms till sex månaders fängelse för mordbrand på Buregatan i Valsta: - Jag ska bränna ner hela huset, sa hon i samtal till SOS-Alarm

centrum_pask

Tidigt på morgonen i slutet av juni kallades polis och brandkår till Buregatan i Valsta med anledning av att en kvinna försökt tända eld på en garderob. Om branden hunnit utveckla sig hade det inneburit fara för andras liv och hälsa. I lägenheten fanns dels två små barn samt en annan vuxen. Kvinnan hade klockan 5 på morgonen med hjälp av klorin anlagt en brand i lägenheten och därefter lämnat. När den vuxne vaknade upp upptäckte han meterhöga lågor. Kvinnan ringde själv SOS vid klockan 6 och uppgav att hon mådde dåligt och skulle bränna ner lägenheten.

Rätten dömde henne nyligen till mordbrand, mindre allvarligt brott, till sex månaders fängelse. Hon ska även betala skadestånd till två målsägande på 7000 kronor vardera.

centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

happyhomes_2019

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

ica_pask
bonava_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

defacto_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

fme_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sigtunavatten_standard
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
fme_outsider
sh_oppet