moderaterna_panorama
Kvinnan hamnade i dispyt med biljettkontrollanter och väktare på ArlandaFoto: Swedavia/Daniel Blohm/Arkiv

Kvinna döms för att ha attackerat biljettkontrollanter

En 31-årig kvinna från Uppsala döms för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd sedan hon attackerat biljettkontrollanter på Arlanda i augusti.

Kvinnan sparkade två biljettkontrollanter på benen och rev en av dem på armen i samband med en biljettkontroll i augusti förra året. Väktare kallades in och i samband med det krängde hon och försvårade gripandet enligt tingsrätten. Kvinnan hävdar att hon inte hade uppsåt att skada och att det heter inte var nödvändigt med ett envarsgripande som väktarna avsåg göra. Hon döms nu till villkorlig dom och dagsböter på totalt 1500 kronor.

connys_helsida
valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
nrh
mp_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys