centrum_host
Kvarglömda pengar och saker från kollektivtrafiken som inte hämtats upp har skänkts till Stockholms Stadsmission av MTRFoto: Pressbild/SL

Kvarglömda pengar skänktes till Stockholms stadsmission

MTR som kör pendeltågstrafiken i länet har skänkt 140 000 kronor till Stockholms stadsmission, pengar som kommer från kvarglömda föremål som ingen gjort anspråk på.

centrum_farsdag_artikel

Kontanter och andra föremål som stockholmare glömmer i kollektivtrafiken samlades ihop och skänkte till Stockholms stadsmission i samband med julhelgen, totalt 140 000 kronor enligt tågoperatören MTR Nordic:
– Kollektivtrafiken är Stockholmarnas blodomlopp. Varje dag träffar våra medarbetare många av de mest utsatta bland stadens innevånare. Vi hoppas att det som har samlats in kan vara en bro mellan alla som bor här vid den tid på året då det för många är som allra tuffast, säger Peter Viinapuu, VD MTR Nordic.

Sedan 2011 har Stadsmissionen fått 925 000 kronor som kommer från kvarglömda pengar eller hittegods i kollektivtrafiken. Föremål som hittats i form av mobiltelefoner, datorer och annat säljs tillsammans med kvarglömda kontanter.

centrum_farsdag
greeknighthelsida
sigtunavatten_standard
ica_oktober
defacto_mustach_helsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

fme_oktober
happyhomes_2019
nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
connys