sap_pan
Kvarglömda pengar och saker från kollektivtrafiken som inte hämtats upp har skänkts till Stockholms Stadsmission av MTRFoto: Pressbild/SL

Kvarglömda pengar skänktes till Stockholms stadsmission

MTR som kör pendeltågstrafiken i länet har skänkt 140 000 kronor till Stockholms stadsmission, pengar som kommer från kvarglömda föremål som ingen gjort anspråk på.

panorama_centrum

Kontanter och andra föremål som stockholmare glömmer i kollektivtrafiken samlades ihop och skänkte till Stockholms stadsmission i samband med julhelgen, totalt 140 000 kronor enligt tågoperatören MTR Nordic:
– Kollektivtrafiken är Stockholmarnas blodomlopp. Varje dag träffar våra medarbetare många av de mest utsatta bland stadens innevånare. Vi hoppas att det som har samlats in kan vara en bro mellan alla som bor här vid den tid på året då det för många är som allra tuffast, säger Peter Viinapuu, VD MTR Nordic.

Sedan 2011 har Stadsmissionen fått 925 000 kronor som kommer från kvarglömda pengar eller hittegods i kollektivtrafiken. Föremål som hittats i form av mobiltelefoner, datorer och annat säljs tillsammans med kvarglömda kontanter.

mp_helsida_april
helsida_sfs
defacto_helsida
kso_helsida
mote_helsida
centrum_sommar2022_helsida
social_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
kso-duell_out
outsider_social
pantamera_out
moderat_outsider
nrh
mote_outsider
sfs_out
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider