defacto_pan2020
Maik Aslan leder FC Arlanda ut till match

Kvalet ställs in-FC Arlanda flyttas upp

FC Arlanda flyttas upp till Division 2 trots att man förlorade med 3-2 mot Kungsängen i första kvalmatchen: - Det är en härlig nyhet för fotbollen i kommunen och FC Arlanda, vi ser fram emot att spela i Division 2, säger FC Arlandas Maik Aslan.

fraga_liberalerna

Svenska fotbollförbundet har beslutat att alla lag i kvalet till Division 2 flyttas upp, den sista kvalspelsmatchen mellan Arlanda-Kungsängen kommer inte att spelas. Samtliga sex lag får direktplats till tvåan. Förbundet kan inte längre skjuta upp kvalspelet eftersom en frimånad för spelarövergångar träder i kraft 15/11-15/12, under den perioden riskerar klubbar att tappa spelare det skulle innebära en problematik för de lag som är med i kvalspelet.

Förbundet förbiser nu sin grundregel att om en tävling avbryts i förtid så ska ingen segrare utses, men man anser att det föreligger synnerliga skäl.
– Förbundsstyrelsen har i det nu aktuella fallet ansett att det föreligger synnerliga skäl då det endast återstår matcher i den sista kvalomgången i kvalet till div 2 och samtliga övriga tävlingar på de angränsade serienivåerna är slutförda, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Division 2 kommande säsong kommer att spelas med fler lag och det kommer att vara färre i Division 3. Det blir sex serier i Division 2 med vardera 15 lag. Sigtuna kommun har inte haft ett lag så här högt upp i seriespel sedan Valsta Syrianska spelade i Division 1 2015. Valsta Syrianska drog sig ur Division 2 2016 och sedan dess har inget lag spelat i Division 2. Märsta IK och FC Arlanda har spelat Division 3/4-fotboll sedan dess.

connys_helsida
defacto_helsida
damallsvenskan

Skånela besegrade OV

Handboll Skånela ångar vidare i Damallsvenskan och vann på lördagen med 38-27 mot OV Helsingborg.

kkdk_helsida
herrallsvenskan

Klar seger för Skånela

Handboll Skånela rivstartade mot Kärra och släppte sen aldrig taget om matchen. Till slut vann man med 33-22.

manskold_helsida
helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

MIK-ungdomar till landslagsläger

Fotboll Märsta IK-spelarna John Drugge, Daniel Wennberg och Darley Nseke har tagits ut till olika landslagsläger: - Vi är stolta över våra duktiga spelare som blivit uttagna till landslagssammanhang, säger Joakim Folmer-Hansen i Märsta IK.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida
ridskola_2020_outsider
manskold_outsider
swedol_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider
outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider