defacto_pan2020
Maik Aslan leder FC Arlanda ut till match

Kvalet ställs in-FC Arlanda flyttas upp

FC Arlanda flyttas upp till Division 2 trots att man förlorade med 3-2 mot Kungsängen i första kvalmatchen: - Det är en härlig nyhet för fotbollen i kommunen och FC Arlanda, vi ser fram emot att spela i Division 2, säger FC Arlandas Maik Aslan.

centrum_artikel

Svenska fotbollförbundet har beslutat att alla lag i kvalet till Division 2 flyttas upp, den sista kvalspelsmatchen mellan Arlanda-Kungsängen kommer inte att spelas. Samtliga sex lag får direktplats till tvåan. Förbundet kan inte längre skjuta upp kvalspelet eftersom en frimånad för spelarövergångar träder i kraft 15/11-15/12, under den perioden riskerar klubbar att tappa spelare det skulle innebära en problematik för de lag som är med i kvalspelet.

Förbundet förbiser nu sin grundregel att om en tävling avbryts i förtid så ska ingen segrare utses, men man anser att det föreligger synnerliga skäl.
– Förbundsstyrelsen har i det nu aktuella fallet ansett att det föreligger synnerliga skäl då det endast återstår matcher i den sista kvalomgången i kvalet till div 2 och samtliga övriga tävlingar på de angränsade serienivåerna är slutförda, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Division 2 kommande säsong kommer att spelas med fler lag och det kommer att vara färre i Division 3. Det blir sex serier i Division 2 med vardera 15 lag. Sigtuna kommun har inte haft ett lag så här högt upp i seriespel sedan Valsta Syrianska spelade i Division 1 2015. Valsta Syrianska drog sig ur Division 2 2016 och sedan dess har inget lag spelat i Division 2. Märsta IK och FC Arlanda har spelat Division 3/4-fotboll sedan dess.

defacto_helsida

Clara till topplag i SHE

Handboll Skånelas Clara Pettersson Bergsten är klar för SHE-tvåan Skuru: - Vi är både stolta och glada för Claras skull och önskar henne stort lycka till och tackar för dina insatser i den röda tröjan, skriver Skånela på sin hemsida.

2020_helsida
hockeyettan

Wings på säkrare mark

Ishockey Wings vann på fredagskvällen mot Segeltorp med 5-3: - Vi krigade i sista perioden, säger lagledare Peter Mattsson till märsta.nu

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Klart: Karlsson stannar

Handboll Jimmy Karlsson kvarstår i Skånela IF: - Jag trivs jättebra i klubben och med killarna i laget så jag ser fram emot två säsonger till, säger Karlsson i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida
coronapandemin

Äldre ungdomar får idrotta igen

Sport Ungdomar födda 2002 eller tidigare får nu träna igen efter nya rekommendationer från FHM.

Malin till landslaget

Fotboll Förre märstabon Malin Broberg har tagits ut till landslaget i Futsal: - Det är en ära att bli kallad till landslaget, säger Malin till märsta.nu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
connys