halloween_centrum
Maik Aslan leder FC Arlanda ut till match

Kvalet ställs in-FC Arlanda flyttas upp

FC Arlanda flyttas upp till Division 2 trots att man förlorade med 3-2 mot Kungsängen i första kvalmatchen: - Det är en härlig nyhet för fotbollen i kommunen och FC Arlanda, vi ser fram emot att spela i Division 2, säger FC Arlandas Maik Aslan.

centrum_artikel

Svenska fotbollförbundet har beslutat att alla lag i kvalet till Division 2 flyttas upp, den sista kvalspelsmatchen mellan Arlanda-Kungsängen kommer inte att spelas. Samtliga sex lag får direktplats till tvåan. Förbundet kan inte längre skjuta upp kvalspelet eftersom en frimånad för spelarövergångar träder i kraft 15/11-15/12, under den perioden riskerar klubbar att tappa spelare det skulle innebära en problematik för de lag som är med i kvalspelet.

Förbundet förbiser nu sin grundregel att om en tävling avbryts i förtid så ska ingen segrare utses, men man anser att det föreligger synnerliga skäl.
– Förbundsstyrelsen har i det nu aktuella fallet ansett att det föreligger synnerliga skäl då det endast återstår matcher i den sista kvalomgången i kvalet till div 2 och samtliga övriga tävlingar på de angränsade serienivåerna är slutförda, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Division 2 kommande säsong kommer att spelas med fler lag och det kommer att vara färre i Division 3. Det blir sex serier i Division 2 med vardera 15 lag. Sigtuna kommun har inte haft ett lag så här högt upp i seriespel sedan Valsta Syrianska spelade i Division 1 2015. Valsta Syrianska drog sig ur Division 2 2016 och sedan dess har inget lag spelat i Division 2. Märsta IK och FC Arlanda har spelat Division 3/4-fotboll sedan dess.

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida

Nilsson stannar i Skånela

Handboll Skånelas trotjänare Marcus Nilsson förlänger kontraktet med moderklubben: - Det var ett enkelt beslut, säger Nilsson i en kommentar.

2020_helsida
dack-helsida
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

centrum_helsida2020
connys_helsida
helsida_var2021
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

defacto_helsida
mp_host_helsida

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
bostad_outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
nrh