bovard_sh
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Kvaldags för Wings

På söndag drar kvalserien till Division 1 gång för Wings och det blir tre intensiva veckor innan serien är till ända.

rosta_sigtuna2

Förra året ramlade Wings ur Division 1 men man har gått som tåget i tvåan och är klara för kvalserien som startar på söndag med bortamatch mot Eskilstuna Linden. Ett lag som satsar hårt enligt Wings hemsida. Wings kommer även att Viggbyholm, Nacka, Trångsund och Tyresö Hanviken. Ettan är garanterad plats i Divison 1 kommande säsong, Division 1-kvalet avgörs i tre kvalgrupper då det inte är klart med kval från Norrland.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

happyhomes_2019
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

eu_sap

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
varfest_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

bonava_maj_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

oppning_helsida
rosta_sigtuna2
nationaldag_helsida
v_eu_helsida
colorama_april
sh_oppet
bonava_maj_outsider
connys
defacto_outsider
nrh
sap_outsider_eu
fme_outsider
mp_eu_outsider
oppning_outsider
moderaterna_maj_outsider
rosta_sigtuna
sh_bovard_out
nationaldag_out
ridskola2019_outsider
v_eu