moderat_sommar
Foto: Insändarbild

Kulturstugan invigde vårens program

Märsta kulturstuga invigdes på lördagen: - Det är ett fullspäckat vårprogram, säger Lill Sjöström på Märsta kulturförening.

centrum_artikel

Märsta kulturstuga kommer att ha ett fullspäckat program under våren med utställningar, konserter, föredrag med mera.
– Utställningarna består av bl a måleri, keramik, stenhuggning, broderi, grafik, foto. Konserterna blir bl a jazz, kabaré, vispop, popfusion. Föredragen handlar om Sigtuna, sherry och en afghansk flykting. En trappa upp kommer man att få se mangakonst och foto, bl a ”Arlanda 1980”, berättar Lill Sjöström på Märsta kulturförening.

2020_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

marina_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

kaa_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
defacto_helsida
spedition_sigtuna
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

connys_helsida
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
speedy_outsider
kaa_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider