center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Kulturskolan får en miljon i statligt krisstöd

Sigtuna kommuns kulturskola får en miljon kronor av Kulturrådet för krisstöd under pandemin.

centrum_artikel

Kulturrådet har delat ut pengar till olika kommuner för deras kulturskolor. Sigtuna hör till en av kommunerna som får mest i länet. Cirka en miljon får Sigtuna Kulturskola. Mest i länet fick Södertälje med nästan tio miljoner. Sigtuna fick åttonde mest i länet och mer än grannkommunerna Bro, Väsby och Vallentuna.

Der är dock inte bara kommuner som sökt utan totalt har 1,4 miljarder kronor fördelats till cirka 1800 aktörer för särskilda behov. 278 miljoner har fördelats till 774 aktörer för inställda eller uppskjutna evenemang.

dack-helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
vaccin

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

bostad_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

centrum_helsida2020
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
vaccin-outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh
mp-outsider
connys
dack-outsider
bostad_outsider