moderater_pan_sommar
Sigtuna Messingsextett tillsammans med fanbärare Fred Blomberg och historikern Ragnar FornöFoto: Insändarbild

Kulturpriset till Sigtuna Messingssextett

I samband med Nationaldagsfirandet i Sigtuna delade Sigtuna Hembygdsförening ut Kulturpriset till Brunnsorkestern Sigtuna Messingssextett.

Sigtuna Messingsextett tilldelades Sigtuna Jembygdsförenings kulturpris i samband med Nationaldagen på Borgmästarängen. Motiveringen löd:
”Sigtuna Messingssextett har under årtionden glatt sigtunaborna med sina ljufveliga toner vid olika festligheter i den lilla staden. Detta, och att sextetten stod bakom att restaurang Rullans musikpaviljong från Uppsala slutligen landade i Draketrädgården, blåser vi en rungande hyllningsfanfar för.”

Priset är på 5000 kronor, Sigtuna Messingsextett passade på att underhålla i samband med Nationaldagsfirandet. Nationaldagstalet hölls av Ragnar Fornö som fick priset förra året tillsammans med Bo Jansson.

defacto_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

connys_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

kso_helsida
social_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
helsida_sfs
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider_social
connys
sfs_out
nrh
swedol_outsider
mp_outsider2022
pantamera_out
kso-duell_out
centrum_sommar_outsider2022