centrum_panorama2020
Carl-Gunnar JanssonFoto: Pressbild/Per Järtby

Kulturpris till Carl Gunnar Jansson

Carl Gunnar Jansson har av Sigtuna Hembygdsförening tilldelats Kulturpriset.

Årets Kulturpris delas ut till Carl Gunnar för hans insatser inom hembygdsforskning. Kulturpriset instiftades 2002 och årets pris kommer att delas ut i samband med nationaldagen av ordföranden Anders Glans

Motiveringen lyder:
”För gedigen hembygdsforskning om en stadsdels tillblivelse – berättelsen om alla de människor som från 1940-talet förvandlade gården Stora Brännbo till ett blomstrande nybyggarsamhälle fram till den mångfacetterade del av Sigtuna det är i dag.”

festspec_host2020_helsida
2020_helsida
kcbygg_aug_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
boisigtuna
connys_helsida
centrum_helsida2020

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
nrh