januari
Carl-Gunnar JanssonFoto: Pressbild/Per Järtby

Kulturpris till Carl Gunnar Jansson

Carl Gunnar Jansson har av Sigtuna Hembygdsförening tilldelats Kulturpriset.

centrum_artikel

Årets Kulturpris delas ut till Carl Gunnar för hans insatser inom hembygdsforskning. Kulturpriset instiftades 2002 och årets pris kommer att delas ut i samband med nationaldagen av ordföranden Anders Glans

Motiveringen lyder:
”För gedigen hembygdsforskning om en stadsdels tillblivelse – berättelsen om alla de människor som från 1940-talet förvandlade gården Stora Brännbo till ett blomstrande nybyggarsamhälle fram till den mångfacetterade del av Sigtuna det är i dag.”

januari_helsida
2020_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

speedy_vinter_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

centrum_helsida2020
prima_helsida
connys_helsida
meko_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

ridskola2020_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

sigtuna_vatten_outsider
connys
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider