moderat_sommar
Carl-Gunnar JanssonFoto: Pressbild/Per Järtby

Kulturpris till Carl Gunnar Jansson

Carl Gunnar Jansson har av Sigtuna Hembygdsförening tilldelats Kulturpriset.

centrum_artikel

Årets Kulturpris delas ut till Carl Gunnar för hans insatser inom hembygdsforskning. Kulturpriset instiftades 2002 och årets pris kommer att delas ut i samband med nationaldagen av ordföranden Anders Glans

Motiveringen lyder:
”För gedigen hembygdsforskning om en stadsdels tillblivelse – berättelsen om alla de människor som från 1940-talet förvandlade gården Stora Brännbo till ett blomstrande nybyggarsamhälle fram till den mångfacetterade del av Sigtuna det är i dag.”

defacto_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

2020_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

landsbygd_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

connys_helsida
centrum_helsida2020
spedition_sigtuna
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

marina_helsida