moderaterna_riksdag
Carl-Gunnar JanssonFoto: Pressbild/Per Järtby

Kulturpris till Carl Gunnar Jansson

Carl Gunnar Jansson har av Sigtuna Hembygdsförening tilldelats Kulturpriset.

centrum_artikel

Årets Kulturpris delas ut till Carl Gunnar för hans insatser inom hembygdsforskning. Kulturpriset instiftades 2002 och årets pris kommer att delas ut i samband med nationaldagen av ordföranden Anders Glans

Motiveringen lyder:
”För gedigen hembygdsforskning om en stadsdels tillblivelse – berättelsen om alla de människor som från 1940-talet förvandlade gården Stora Brännbo till ett blomstrande nybyggarsamhälle fram till den mångfacetterade del av Sigtuna det är i dag.”

centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
mod_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

handbollsskola

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys