moderaterna_riksdag

Krossade rutor på buss och Clas Ohlsons rutor-Krävs på 140 000

En pojke åtalas för skadegörelse och krävs på 140 000 kronor för att ha krossat Clas Ohlsons rutor samt rutorna på en buss.

Det var i höstas som pojken som är under 18 år krossade Clas Ohlsons rutor, reparationskostnaden uppgick till drygt 50 000 kronor och nu krävs pojken och hans föräldrar på pengarna genom ett åtal om skadegörelse. Enligt Åtalet ska pojkens föräldrar också betala tillsammans med pojken. Pojken ska ha planerat att krossa rutan och hämtade föremål som han använde i samband med gärningen. Han fångades dock på videokamera som blir en del av bevisningen.

I samband med att väktare skulle gripa honom direkt efter händelsen började han kränga och flänga med armarna, han åtalas därför även för våldsamt motstånd, utöver det ska han ha hotat att döda vakterna i samband med gripandet. Pojken nekar till samtliga brott.

Det är inte heller första gången pojkan krossat rutor, senare under hösten var han i farten igen, denna fång krossade han rutor på en buss så att det blev skador för 92 000 kronor. Där yrkar Transdev skadestånd på den summan. Det brottet erkänns av pojken.

connys_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida
julmarknad_helsida
valsta-jul_helsida
jul2021
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
valsta_jul_outsider
julmarknad_outsider
stationshusen_out
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
jul_outsider