centrum_panorama2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Kross i toppmötet – Andra segern på fem dagar

Skånela krossade topplaget Kungälv hemma i Märsta med hela 37-25: - Från minut tio och framåt är det vår match, säger tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg.

centrum_artikel

Två matcher och två segrar blev facit för Skånela denna vecka. I tisdags var det Tyresö som fick pisk efter 15 mål av Kristin Thorleifsdottir. På söndagen var det toppmöte mot Kungälv. En match som startade segt för Skånela men sedan man hämtat in 1-4 var det bara ett lag på banan:
– Vi får inte till starten, det var tveksamt framåt och bakåt. Vi behåller ändå lugnet och blir inte stressade. Vi jobbar på och får till alla delar till slut, från matchminut tio är vi överlägsna resten av matchen, summerar tränaren Fredrik Söderberg.

Thorleifsdottir som nyligen blev klar för H65 svarade på nytt för många mål, 12, men Söderberg passar på att hylla kollektivet:
– Många kliver fram, det vi har vunnit mycket på, även om de går in och Punktar Petersson går exempelvis Nathalie Norman in och tar för sig, likaså Alica, fortsätter ”Chippel”.

Att besegra ett toppkonkurrent med så mycket i segermarginal tar Skånela med sig till OV och resten av säsongen:
– Vi är betydligt tryggare i det vi gör i stort, OV borta är alltid tufft, ställer vi upp så här så får de svårt, då slår ingen oss.

I och med segern är Skånela tvåa i tabellen och har tre poäng upp till ettan Önnered som nyligen besegrade Skånela i dubbelmötet kring jul- och nyår.

Målen
Thorleifsdottir 12, Andersson 6, Vinelund, Östlund 3, Wiklund 3, Petersson 2, Wislander, Norrman, Küller, Eriksson

studeravidare_helsida
stottasigtuna_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

kcbygg_helsida
valvet_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

defacto_helsida
speedy_helsida
marina_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

happy_homes_mars
studenten2020_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

marina_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
studenten2020_outsider
swedol_outsider
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider