defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Kross i toppmötet – Andra segern på fem dagar

Skånela krossade topplaget Kungälv hemma i Märsta med hela 37-25: - Från minut tio och framåt är det vår match, säger tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg.

centrum_artikel

Två matcher och två segrar blev facit för Skånela denna vecka. I tisdags var det Tyresö som fick pisk efter 15 mål av Kristin Thorleifsdottir. På söndagen var det toppmöte mot Kungälv. En match som startade segt för Skånela men sedan man hämtat in 1-4 var det bara ett lag på banan:
– Vi får inte till starten, det var tveksamt framåt och bakåt. Vi behåller ändå lugnet och blir inte stressade. Vi jobbar på och får till alla delar till slut, från matchminut tio är vi överlägsna resten av matchen, summerar tränaren Fredrik Söderberg.

Thorleifsdottir som nyligen blev klar för H65 svarade på nytt för många mål, 12, men Söderberg passar på att hylla kollektivet:
– Många kliver fram, det vi har vunnit mycket på, även om de går in och Punktar Petersson går exempelvis Nathalie Norman in och tar för sig, likaså Alica, fortsätter ”Chippel”.

Att besegra ett toppkonkurrent med så mycket i segermarginal tar Skånela med sig till OV och resten av säsongen:
– Vi är betydligt tryggare i det vi gör i stort, OV borta är alltid tufft, ställer vi upp så här så får de svårt, då slår ingen oss.

I och med segern är Skånela tvåa i tabellen och har tre poäng upp till ettan Önnered som nyligen besegrade Skånela i dubbelmötet kring jul- och nyår.

Målen
Thorleifsdottir 12, Andersson 6, Vinelund, Östlund 3, Wiklund 3, Petersson 2, Wislander, Norrman, Küller, Eriksson

happyhomes_sommar2020
hockeyettan

Seger direkt efter tränarbytet

Ishockey Wings bröt den negativa trenden och tog en seger i Hockeyettan. I lördags bytte man dessutom tränare när trotjänaren Mattias Valente fick lämna.

centrum_helsida2020
damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

ridskola2020_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

agy_flyg_helsida
hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

januari_helsida

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

2020_helsida
meko_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

agy_oppethus-helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

defacto_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

connys_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

prima_helsida
agy_flyg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
nrh
speedy_vinter2020_outsider
agy-outsider
prima_outsider