centrum_host
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Kronofogden slog till mot resenärer med skulder

Tullverket slog till på bland annat Arlanda flygplats under en vecka i mars och beslagtog flera hundra tusen kronor som ska gå till brottsoffer.

centrum_farsdag_artikel

Tullverket ledde en operation på bland annat Arlanda flygplats under en vecka i mars, deltog gjorde även Polisen och Kronofogden. Man riktade in sig på personer som avsåg föra pengar utomlands. Vid en liknande operation i höstas kom man också över hundratusentals kronor.
– Jag är mycket nöjd med resultatet eftersom vi inom kontrolloperationen under en begränsad period beslagtagit över 600 000 kronor i kontanter, säger Elisabeth Eriksson, nationell operativ samordnare av kontrolloperationen på Tullverket, i ett pressmeddelande.

Operationen är ett samarbete mellan EU-ländernas brottsbekämpande myndigheter och spelar en betydande roll i kampen mot terrorism.
– Vi ser en trend att det förs ut kontanter ut ur Sverige som möjligen skulle ha gått till att finansiera terrorism. Genom att samverka med Kronofogden och Polisen får vi tillsammans större befogenheter och kan störa den här typen av olaglig utförsel av pengar på ett sätt som vi inte kan var för sig, övar på att samarbeta och ökar vår kunskap om smuggling av kontanta medel, fortsätter Elisabeth Eriksson, Tullverket.

SVT Stockholm skriver att tullen fokuserade på personer med skulder till brottsoffer. Har man skulder ska man inte åka på semester, menar Sajida Bergqvist, operationsledare vid Kronofogden.
– Vi har utmätt en exklusiv guldring med diamanter, ett armband och ett halsband med värdefulla diamanter, konst och väskor av dyrare slag. Det är lite av varje, säger Sajida Bergqvist enligt SVT Stockholm.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

greeknighthelsida
fme_oktober
ica_oktober
defacto_mustach_helsida
centrum_farsdag
connys
nrh
colorama_april2
greeknight_outsider