sap_pan
En servering i MärstaFoto: Magasinet

Krogrestriktioner mildras idag

Idag 1 juli får krogarna efter över ett år med restriktioner ha öppet längre och begränsningen på antalet personer i sällskap utomhus slopas.

panorama_centrum

Kroglivet i kommunen och resten av Sverige har drabbats hårt av restriktioner under pandemin. De har ålagts att sluta servera alkohol efter 20.00, man får bara ta in ett visst antal personer, man får bara sitta 4 i sällskap, i vissa fall bara en enda person per bord med mera. Men från och med 1:a juli tas begränsningen på storleken i sällskapet utomhus bort. Inomhus ökas den maximala storleken på sällskap till åtta personer. Sällskapen ska fortfarande sitta ner och kunna hålla avstånd både inne och ute.

pantamera_avc_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

helsida_sfs

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

mote_helsida
defacto_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

mp_helsida_april
kso_helsida
social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
kso-duell_out
moderat_outsider
outsider_social
ridskola_2020_outsider
sfs_out
pantamera_out
mote_outsider
connys
nrh
swedol_outsider