moderaterna_panorama
Christian Cederferm med med Jennifer på Anders & JagFoto: Insändarbild

Krogen erbjuder gratis mensskydd

Krogen Anders och Jag i Märsta Centrum kommer att inleda samarbetsavtal med Redlocker om gratis mensskydd: - Vi har haft automaten i ett par månader nu, och efter en kortare inkörningsperiod, så fungerar den som vi tänkte oss. Detta är ett av flera exempel på hur man konkret kan arbeta med jämställdhetsfrågor i vardagen, säger delägare Christian Cederferm.

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att Skånela tecknar avtal med Redlocker om gratis mensskyd till utövare i Vikingahallen. Nu står det klart att krogen Anders & Jag också hänger på. Efter ombyggnaden i januari har man skåpen på restaurangens toaletter.
– Att bara arbeta med jämställdhetsfrågor ur ett stort värdegrundsperspektiv leder inte alltid till förbättringar, även om det givetvis också är viktigt. Att bara GÖRA det man faktiskt redan kan göra, leder till snabbare resultat, säger delar Christian Cederferm.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

liber_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

2020_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
nrh