defacto_pan2020
Abraham Gumussoy driver Bistro & Café Valvet tillsammans med sin bror Antonio

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

fraga_liberalerna

Bröderna Abraham och Antonio Gumussoy driver Bistro & Café Valvet på Stora gatan. Den populära restaurangen har hållit igång verksamheten under de hårda coronarestriktionerna som ålagts restaurangbranschen under våren och sommaren. Man har satsat på utkörning och vidtagit åtgärder för att minska smittspridning av covid-19.
– Vi har handsprit, avstånd mellan gäster, markering i golvet, så inne hos oss är det säkert, säger Abraham Gumussoy.

Men när Folkhälsomyndigheten gick ut med skärpta direktiv för drygt en vecka sedan var det som nådastöten för branschen tror Abraham.
– Vi gick från 120 till lunch till 8-9 om dagen. Vi har satsat på avhämtning, men får lämna på avstånd, folk ska swisha in och vissa gör inte det, det är svårt att åka tillbaka och jaga in 120 kronor när vi redan har en begränsad personalstyrka.

Nu är personalen uppsagd, Abraham och Antonio jobbar den största delen av tiden.
– Jag vet inte hur länge vi kan hålla på så här, några månader till kanske. Vår fastighetsägare SigtunaHem har inte heller tagit någon hänsyn till situationen utan de vill ju ha in sin hyra som vanligt.

julen_helsida
connys_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

centrum_helsida2020

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

meko_helsida
defacto_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

happyhomes_sommar2020

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

manskold_helsida
kristina_helsida

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

helsida

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
kkdk_helsida
sigtuna_vatten_outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
kristina_outsider
budget_outsider
julen_outsider
nrh
swedol_outsider
outsider
kkdk_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider